Tullikoira Lexi paljasti salakuljetusyrityksen — palkittiin nyt vuoden virkakoirana

Jukka Pätynen

Tullikoira Lexi työssään.

Tullikoira Lexi palkittiin lauantaina koiramessuilla vuoden virkakoirana. Palkitsija on Suomen kennelliitto.

Labradorinnoutaja Lexi oli ratkaisevassa roolissa erittäin vaarallisten huumeiden salakuljetusyrityksen paljastumisessa Vaasan satamassa marraskuussa 2015.

Lexin paljastamasta huumausaine-erästä olisi saatu satojatuhansia käyttöannoksia. Sen arvioitu katukauppa-arvo olisi ollut yli 14 miljoonaa euroa.

Huumausaineita kuljettanut rekka-auto oli saapunut Etelä-Euroopasta Ruotsin kautta Suomeen. Tullikoira Lexi reagoi rekka-autoon. Kun sen kuljettajaa pyydettiin avaamaan tavaratilan ovet, osoittautui tavaratila tyhjäksi.

Siitä huolimatta Lexi merkkasi tavaratilaa myös sisäpuolelta, jolloin päätös rakenteiden tarkistamisesta syntyi.

— Perävaunun lattialevyjen alla olevasta kätkötilasta löytyi useita paketteja, joista paljastui yli 100 kiloa huumausaineita. Olo oli kyllä aluksi epäuskoinen, eikä siinä voinut muuta kiitellä Lexiä uskomattomasta suorituksesta, kertoo Lexin ohjaaja Johan Hagström Tullin tiedotteessa.

Minna Mäkinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Kommentoidut