Maakuntaliiton esiselvitystyössä Ikean tontti yksi monitoimiareenan mahdollinen sijoitusvaihtoehto, vastaavaa urheiluareenan ja Ikean yhdistelmää ei ole muualla Suomessa

Hanna Koikkalainen

Maakuntaliiton esiselvitystyössä Ikean tontti Mustolassa on mahdollinen monitoimiareenan sijoituspaikka.

Etelä-Karjalan liiton esiselvityksessä nostetaan Ikean omistama tonttia mahdolliseksi maakunta-areenan sijoituspaikaksi. Liiton mukaan esiselvitystyötä tekevä arkkitehtitoimisto on keskustellut asiasta Ikean kanssa.

Viestinnän asiantuntija Annika Stubbe Ikeasta kertoo, että keskustelut Lappeenrannan kaupungin kanssa ovat hyvin alkuvaiheessa.

— Lähtökohta on, että yhteistyössä meidän kanssamme tontille voi tulla muitakin toimintoja. Mitään päätöksiä siitä, mitä tontille tulee, ei ole tehty.

Esimerkiksi urheiluareena voisi sijoittua Ikean kanssa samalle tontille. Stubben mukaan vastaavaa Ikean ja areenan yhdistelmää ei ole muualla Suomessa.

Stubben mukaan Ikea näkee Lappeenrannan äärimmäisen mielenkiintoisena kauppapaikkana pitkällä aikavälillä. Hän kertoo, että joka tapauksiessa menee useita vuosia ennen kuin Lappeenrannan tavaratalosuunnitelmat konkretisoituvat.

Maakuntaliiton mukaan Ikean tontille mahtuisi Ikean ja monitoimiareenan lisäksi myös niiden vaatimat parkkipaikat. Lisäksi Mustolaan voitaisiin liiton mukaan sijoittaa hotelli ja automarketti. Liiton mukaan sijainti on hyvä myös Venäjän suunnasta tuleville.

Monitoimiareenan esiselvitystä tekee Arkkitehtitoimisto Arkviiri. Esiselvitys valmistuu maaliskuun loppuun mennessä.

Muokattu kello 19.22: Täsmennetty otsikkoon ja leipätekstiin, että kyse on yhdestä esiselvityksen mahdollisesta sijoituspaikasta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.