Imatran Golf saatettiin vapaaehtoiseen selvitystilaan: kuluvan pelikauden jatkuminen toistaiseksi vaakalaudalla — "Kysymys on, kauanko yhtiön purkaminen kestää", sanoo selvitysmies Heikki Huhtamäki

Selvitystilassa etsitään parhaillaan operatiivista johtajaa pyörittämään golf-kenttää.

Marleena Liikkanen

Kuluvan golf-kauden saattaminen loppuun on kysymysmerkki.
Kuluvan golf-kauden saattaminen loppuun on kysymysmerkki.

Imatran Golf –osakeyhtiön yhtiökokouksessa päätettiin vapaaehtoisen selvitystilan käynnistämisestä. Hallitus ja toimitusjohtaja Turkka Ollilainen korvataan selvitysmiehellä, jonka rooliin valittiin helsinkiläinen asianajaja Heikki Huhtamäki Veljekset Huhtamäki osakeyhtiöstä.

— Tällä hetkellä selvitetään yhtiön varallisuustilannetta sekä miten liiketoiminnan on mahdollista jatkua. Se tarkoittaa nimenomaan golf-kauden loppuun pelaamista, Huhtamäki kertoo.

Huhtamäen mukaan tilanteen etenemisestä tai sen aikataulusta ei voida tällä hetkellä antaa arviota.

— Lopputulos on joka tapauksessa se, että yhtiö puretaan. Kysymys on, kauanko se kestää. Alustavan arviomme mukaan osakkeenomistajalle koituu pienempää vahinkoa siitä, että tämä golf-kausi pelataan loppuun.

Kauden loppuun saattaminen ei ole kuitenkaan läpihuutojuttu. Golf-kentän toiminnan jatkuminen vaatii Huhtamäen mukaan henkilöstökartoitusta.

— Selvitetään, onko tarpeeksi sitoutunutta henkilökuntaa. Tarkoitus on hakea hommaan operatiivista johtajaa, mutta jos sellaista henkilöä ei löydetä, niin golf-kautta ei kyetä pelaamaan loppuun. Se on valitettava tilanne.

Osakkeenomistaja Jukka Evälahti: olen ymmälläni

Imatran Golfin toiseksi suurinta osakkeenomistajaa rakennusliike Evälahti Oy:tä edustava Jukka Evälahti oli perjantaisen kokouksen jälkeen yhä ymmällään Stora Enson toimista. Evälahti kuitenkin uskoi, että asiassa voidaan neuvotteluteitse löytää vielä ratkaisu.

— Eihän se hyvä ole ole että tilanne on tällaiseksi mennyt, mutta järki yleensä voittaa, ainakin joskus. Toivottavasti golftoimintaa voidaan Imatralla jatkossakin ylläpitää hyvällä tasolla, Evälahti sanoo.

Evälahti sanoo, ettei ole vielä ymmärtänyt, miksi Stora Enso on toiminut Imatran Golfin suhteen niin kuin on toiminut.

— En ole juuri juuri löytänyt muitakaan, jotka olisivat ymmärtäneet.

Jos pahin visio toteutuisi eli golfkenttä ajettaisiin alas, seuraukset olisivat Evälahden mielestä Imatralle erittäin ikäviä.

— Se olisi kova isku, se vaikuttaisi matkailuun, työntekijöiden rekrytointiin ja jopa asuntojen hintoihin.