Saimaan ammattiopisto Sampoon 674 ensisijaista hakijaa — ICT-asentajan koulutus Lappeenrannassa kiinnosti eniten

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan kesäkuussa.

Kai Skyttä

Toisen asteen yhteishaku tältä keväältä on päättynyt. Saimaan ammattiopisto kiinnosti 674 ensisijaista hakijaa.
Toisen asteen yhteishaku tältä keväältä on päättynyt. Saimaan ammattiopisto kiinnosti 674 ensisijaista hakijaa.

Toisen asteen yhteishaku on päättynyt tältä keväältä. Saimaan ammattiopisto Sampoon ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 674. Heistä Lappeenrantaan oli hakenut 452 hakijaa ja Imatralle 222.

Ensisijaisia hakijoita tarjolla oleviin aloituspaikkoihin nähden oli 0,93-kertaisesti.

Yhteishaussa voi hakea 5:llä eri hakutoiveella. Sampoon 2.— 5.-sijalla hakeneita hakijoita oli 1 888.

— Näyttää siltä, että syksyllä alkavien koulutusten paikat näyttäisivät pääsääntöisesti täyttyvän, ammattiopisto toteaa tiedotteessaan.

Eniten ensisijaisia hakijoita yhtä aloituspaikkaa kohden oli Lappeenrannassa ICT-asentajan koulutukseen. Siihen hakijoita oli yhteensä 2,45-kertaisesti ja datanomin koulutukseen 2,0-kertaisesti yhtä aloituspaikkaa kohden.

Myös talotekniikan perustutkinto oli sekä Lappeenrannassa että Imatralla suosittu. Lappeenrannassa siihen oli hakijoita 1,41-kertaisesti ja Imatralla 1,33-kertaisesti. Myöskin sähkö- ja automaatioalalle riitti molemmissa kaupungeissa hakijoita. Lappeenrannassa oli 2,14 ja Imatralla 1,27 hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan 14. kesäkuuta. Valittujen tulee ilmoittaa paikan vastaanottamisesta 28.6. mennessä. Tämän jälkeen mahdollisesti vapaiksi jääneisiin yhteishaun aloituspaikkoihin voi hakea niin sanotussa jatkuvassa haussa.

Kommentoidut