Saimaan kanavasta etsittiin ihmistä: Lappeenrannan pelastusyksiköillä kiireinen yö ja vähäinen miehitys

Pelastuslaitos suoritti etsintätehtävää, jonka ilmoittaja oli kuullut Saimaan kanavan liepeiltä avunhuutoja.

Niina Villman

Pelastuslaitoksella oli kiireinen yö.

Lappeenrannassa pelastuslaitoksen yksiköillä on ollut kiireinen yö, jota on hankaloittanut se, että suuri osa kalustosta osallistuu Taipalsaaren turvesuopalon sammutustöihin.

Pelastuslaitos osallistui ihmisen etsintätehtävään kolmelta aamuyöstä Lappeenrannan Rajatiellä lähellä Saimaan kanavan suuta sen turvapadon liepeillä, kertoo Lappeenrannan paloaseman vuoromestari ja paloesimies Antti Kekäläinen. Etsinnät jouduttiin lopettamaan tuloksettomina.

— Ilmoittaja oli kuullut neljä naisäänen avunhuutoa ja sitä tiedusteltiin parin veneen ja ensihoitoyksikköjen kanssa kanssa kanavassa Nuijamaan järven alkupäässä, toiselta puolen kanavaa ja myös turvapadon sisältä, mutta mitään merkkejä ei löytynyt mistään — vaatteista tai näköhavainnoista. Avunhuuto jäi siis epäselväksi, mutta jos siellä on jotain ollut, niin ajan myötähän se selviää.

Lisäksi pelastuslaitos sai aamuyöllä puoli viiden aikaan hälytyksen palavasta lämpörakennuksesta Lappeenrannan Ilottulassa, joten pelastuslaitoksen täytyi vaihtaa edellisen tehtävän vesipelastuskalusto säiliöautoon ja hälyttää paikalle lisämiehitystä.

— Kaupungissa oli hälytysvalmiudessa kaksi paloasemaa, mutta tulimme paikalle kesken kaiken toiselta tehtävältä ja kesti hetki ennen kuin pääsimme paikalle ensin yhdellä yksiköllä. Aluksi suojattiin vain asuinrakennusta, mutta kun muita yksiköitä saapui niin rupesimme sammuttamaan, Kekäläinen sanoo.