Kauneusvirheiset karkit pakataan erikoispusseihin — Fazerin makeistehdas Lappeenrannassa vähentää näin hävikkiä merkittävästi

Jokaisen yllätyspussin sisältö vaihtelee. Laadusta ei tingitä, vaikka karkin ulkonäkö olisi viallinen.

Hävikkikarkkipussin sisältö täyttää laatuvaatimukset, vaikka makeisten ulkonäössä olisi puutteita.
Hävikkikarkkipussin sisältö täyttää laatuvaatimukset, vaikka makeisten ulkonäössä olisi puutteita.

Kauneusvirhe ei enää estää karkin pääsyä kuluttajalle. Fazerin makeistehtaalla Lappeenrannassa pienennetään ruokahävikkiä pakkaamalla ulkonäöltään viallisia, mutta muuten moitteettomia makeisia erityisiin karkkipusseihin.

Makea Moka -hävikkikarkkipusseista löytyy normaalia pienempiä, sokerisempia tai toisiinsa liimautuneita makeisia. Jokaisen karkkipussin sisältö on erilainen, mutta makeiset ovat aina tuttuja Fazerin tuotteita. Suklaata tai maitoa sisältäviä karkkeja ei pusseihin kuitenkaan pakata.

Tähän saakka ne karamellit, jotka eivät täytä värille ja muodolle asetettuja laatuvaatimuksia, ovat päätyneet joko uusiokäyttöön tai hävikiksi. Makea Moka -konseptin avulla Lappeenrannan makeistehtaan tuotantohävikkiä saadaan pienennettyä merkittävästi.

Tyypillisesti hävikkiä syntyy eniten tuotantoerien valmistuksen alussa ja lopussa. Yleensä hävikkierien laatuvirheet liittyvät väriin, kokoon tai väärän makeisen esiintymiseen karkkisekoituksessa.

Hävikkikarkkipussit pakataan kerran kuukaudessa, ja ne sisältävät aina useita erilaisia makeisia. Pussit ilmestyvät Prismojen valikoimiin lokakuun aikana.

Luetuimmat