Myllysaaren sauna pysyy suljettuna kuukausia — Kaupunki suunnittelee puukiukaan korvaamista sähköisellä

Mika Strandén

Myllysaaren saunalla ei saunota pitkään aikaan. Kaupunki punnitsee saunan korjausvaihtoehtoja. Arkistokuva,
Myllysaaren saunalla ei saunota pitkään aikaan. Kaupunki punnitsee saunan korjausvaihtoehtoja. Arkistokuva,

Lappeenrannan Myllysaaressa oleva yleinen sauna on suljettu korjaustöiden vuoksi. Saunan savuhormi on halkeillut, ja Lappeenrannan kaupunki harkitsee parhaillaan jatkotoimia.

Ylläpitopäällikkö Kimmo Valtonen Lappeenrannan toimitilat -yhtiöstä sanoo, että sauna pysyy suljettuna useita kuukausia.

—Näyttää siltä, että kesäkausi menee ohi. Tähän ei ole ihan nopeita ratkaisuita.

Valtonen kertoo, että saunan vauriot huomattiin, kun kiukaan päällä olleet palosuojalevyt putosivat alas pari viikkoa sitten. Puuosat, missä levyt olivat kiinnitettyinä, olivat pahoin hiiltyneet.

—Näkyvää paloa ei ollut, mutta lämpötila on ollut kova. Puu ei hiilly ihan pienessä lämmössä. Samassa yhteydessä huomattiin, että hormi on halki.

Vaihtoehtoja saunan korjaamiseksi on kaksi. Ensimmäisessä vaihtoehdossa hormi korjattaisiin ja saunominen jatkuisi puukiukaan voimin. Toinen vaihtoehto on sähkökiukaaseen siirtyminen.

—Joka tapauksessa vanha savuhormi pitää purkaa. Jos pysytään puukiukaassa, hormin korjaaminen on iso ja kallis operaatio ja aiheuttaa kantaviin rakenteisiin tehtäviä muutoksia.

Valtosen arvion mukaan sähkökiukaaseen siirtyminen olisi halvempi, nopeampi ja turvallisempi vaihtoehto. Päätöksiä ei ole hänen mukaansa vielä tehty.

—Pyydämme vielä saunan käyttäjiltä virallista lausuntoa, onko sähkökiuas hyvä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet