Standertskjöldinkadulla uunissa olleet ranskalaiset aiheuttivat savua ja käryä kerrostalossa – Pelastuslaitos herätti nukahtaneen asukkaan ja savutuuletti asunnon

Varsinaista paloa ei ehtinyt syttyä.

Kai Skyttä

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 10.41.
Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 10.41.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai torstaina hälytyksen Lappeenrannan Standertskjöldinkadulta. Hälytys tulipalosta tuli ennen kello yhtätoista aamupäivällä.

Kerrostalon asukas oli nukahtanut samalla, kun ranskalaiset olivat uunissa, mikä aiheutti savua asuntoon. Henkilö ei herännyt palovaroittimen ääneen.

Lappeenrannan paloaseman vuoromestarin Sami Talkan mukaan asunnossa ollut savu aiheutti käryä asuntoon ja sen ympäristöön.

– Naapuri soitti tietysti apua, kun oli huomannut postiluukusta käryä.

Pelastuslaitos meni asuntoon sisään omien työkalujensa avulla ja herätti asukkaan. Varsinaista paloa ei ehtinyt syttymään, joten pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi savutuuletus asunnossa.

Pelastuslaitokselta hälytettiin paikalle koko joukkueellinen yksiköitä, mutta lopulta tilanne saatiin hoidettua yhden yksikön voimin. Talkan mukaan asunnossa olleelle asukkaalle ei käynyt mitään, ja asunto oli tapahtuneen jälkeen siinä kunnossa, että sinne pystyi jäämään.