Juha Kallio ajaa täyden kauden ratamoottoripyöräilyn IRRC-sarjassa — ”Vauhdillisesti kärki tuskin menee kaukana”

Cserkuti Gyorgy

Juha Kallio ajoi toiseksi Imatran ajojen Open 600 -luokassa viime kesänä.
Juha Kallio ajoi toiseksi Imatran ajojen Open 600 -luokassa viime kesänä.

Viime vuoden Imatran ajoissa sykähdyttänyt Juha Kallio on laittamassa ajourallaan uuden vaihteen silmään. Imatralaiskuski ajaa ensimmäisen täyden kautensa ratamoottoripyöräilyn IRRC-sarjassa, jonka yksi osakilpailu Imatran ajot on.

— Pyörä on sama kuin viime vuonna, vain runko ja alusta ovat uudet. Myös tiedonkeruulaitteisto on päivitetty, minkä pitäisi helpottaa ratojen opiskelua, Kallio kertoo.

Superbike-luokassa ajavan Kallion tallina on jatkossakin Markka Racing, jonka toinen kuljettaja on kiteeläislähtöinen Erno Kostamo. IRRC-sarjassa kilpaillaan kauden aikana kuutena viikonloppuna kahden osakilpailun ryppäissä.

Kausi alkaa toukokuun alussa Alankomaissa, jonka jälkeen kiertue koukkaa Imatran kautta Belgiaan. Kolmesta viimeisestä kisaviikonlopusta kaksi käydään Saksassa ja yksi Tshekissä.

— Frohburgissa olen ollut yleisössä kahtena vuotena. Suurelta osin tietoni radoista perustuvat kuitenkin vielä tässä vaiheessa videoiden katseluun.

Kallio on kilpaillut viime vuosina valikoivasti. Viime kesänä hän käväisi ajamassa vain yhden osakilpailun SM-sarjaa Imatran ajojen lisäksi. Elämäntapakuljettajan motivaatio ei ole kuitenkaan ollut kadonnut.

— Tälle kaudelle vaihtoehtoina olivat Mansaaren ajot tai IRRC-sarja. Ensin mainitun kohdalla tiimihommat menivät puihin, joten jäljelle jäi yksi vaihtoehto. On mielenkiintoista lähteä ajamaan uutta sarjaa. Vauhdillisesti kärki tuskin menee kaukana.

Lue lisää sunnuntain printtilehdestä tai mobiilisovelluksesta.

Joonas Tapaninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.