Joutsenon Likosenlahteen avautui uusi ravintola – Sataman torni työllistää viisi henkilöä

Koronavirus viivästytti ravintolan avaamista. Paistettuja muikkuja ja perunamuusia on aina tarjolla.

Timo Mankki

Sataman tornin rakennuksessa toimi aiemmin kahvila.
Sataman tornin rakennuksessa toimi aiemmin kahvila.

Joutsenon satamassa avautui kesäkuun alussa uusi ruokapaikka, kun ravintola Sataman torni avasi ovensa.

Yrittäjä Timo Mankki kertoo, että ravintolan toiminta on lähtenyt mukavasti liikkelle säiden suosiessa. Sataman tornin on tarkoitus olla ympärivuotisesti toimiva ruokaravintola.

Mankki sanoo, että ravintolassa on slaavilais-skandinaavinen kalapainotteinen ruokalista.

Viikonloppuisin Sataman tornissa on tarkoitus olla elävää musiikki. Tapahtumatoimintaa on tulossa enemmän, kun tilanne normalisoituu koronaviruksen aiheuttaman poikkeusajan jälkeen.

Mankki sanoo, että nykyiset koronarajoitukset eivät haittaa pahasti ravintolan toimintaa. Ruokaravintoloissa ei ole ongelmana, että ovet pitää sulkea kello 23. Sisätiloissa asiakaspaikkoja on jouduttu vähentämään.

– Meillä rajoitukset vaikuttavat lähinnä siihen, että pitkiä tapahtumia on rajoitettu. Meillä niitä käytetään enemmänkin uusien asiakkaiden saamiseen. Ne eivät ole varsinainen osa meidän liiketoimintaa, Mankki toteaa.

Sataman tornin rakennuksen omistaa Joutsenon veneseura. Siinä on toiminut aiemmin satamakahvila. Mankki pitää jonkinlaisena rasitteena sitä, että rakennus mielletään kahvilaksi.

– Menee vuosia, ennen kuin se on ihmisten mielessä hioutunut ruokaravintolaksi, Mankki arvioi.

Timo Mankki

Ravintolassa on kalapainotteinen ruokalista.
Ravintolassa on kalapainotteinen ruokalista.

Ravintolat avattiin kertarysäyksellä

Sataman tornin oli tarkoitus aueta jo huhtikuun alkupuolella, mutta koronavirus muutti suunnitelmat. Jo rekrytoiduille henkilöille piti keväällä kertoa, ettei töiden alkamisesta ole tietoa.

Timo Mankin perheyritys pyörittää lisäksi kahta muuta ravintolaa, kalasavustamoa, grilliä ja jäätelökioskeja. Työpaikkoja on yhteensä nelisenkymmentä. Kun ravintolat saatiin avata kesäkuun alussa asiakkaille, ohjeet hallitukselta tulivat vasta muutamaa päivää aiemmin.

– Aika jäi hurjan lyhyeksi. Käytännössä kaikki se, mikä meidän piti porrastaa kahden kuukauden ajalle, tapahtui kahden päivän aikana. Se kuormitti meitä yrittäjiä, Mankki kertoo.

Kesäsesonki on kuitenkin lyhyt. Oli toimittava heti.

– Silloin piti tarkistaa, ketkä ovat vielä käytettävissä töihin ja kenelle on tullut muita suunnitelmia.

Osalla olivat suunnitelmat jo muuttuneet. Kaikkien toimintojen käynnistäminen kerralla aiheutti työvoimapulaa. Sataman tornissa on nyt viisi henkilöä töissä, mutta vielä muutama tarvittaisiin. Mankin mukaan tilanne asia korjaantuu tulevina viikkoina.

Luetuimmat