Puukon kanssa heilunut mies säikytti ihmisiä Ison-Kristiinan vessassa — Ilpo Heltimoinen välttyi täpärästi vammoilta

Marleena Liikkanen

 Isossa-Kristiinassa etsittiin keskiviikkona puukon kanssa heilunutta miestä. Kuva tammikuulta 2018.
Isossa-Kristiinassa etsittiin keskiviikkona puukon kanssa heilunutta miestä. Kuva tammikuulta 2018.

Puukon kanssa liikkunut mies pelotteli ihmisiä lappeenrantalaisen kauppakeskus Ison-Kristiinan käymälätiloissa keskiviikkona iltapäivällä. Sekavasti käyttäytynyt mies ei vahingoittanut ketään.

Lappeenrantalainen kaupunginvaltuutettu Ilpo Heltimoinen (ps.) yritti avata yhden vapaalta näyttäneen wc-kopin oven, kun sisällä ollut mies alkoi räyhätä voimakkaasti. Tilanne muuttui vaaralliseksi, kun räyhäävä mies tuli ulos kopistaan ja alkoi uhkailla puukolla toisesta kopista samaan aikaan ulos tullutta reppuselkäistä miestä.

Kulman takana seisoneen Heltimoisen mukaan tilanne vaikutti todella uhkaavalta.

— Liikahdin estääkseni riehujaa, jolloin mies vaihtoi kohdetta lähtien minua kohti. Reppumies puolestaan tuli suojaamaan minua repullaan, ja pääsin soittamaan hälytyskeskukseen. Riehuja jäi räyhäämään vähän kauemmaksi kunnes poistui paikalta.

Heltimoisen mukaan puukkomiehen raivo ei keskittynyt yhteen tiettyyn ihmiseen. Jos käymälässä olisi ollut vain yksi asiakas puukkomiehen lisäksi, henkirikoksen riski olisi ollut olemassa.

Eurovaaliehdokkaana olevan Heltimoisen oli määrä osallistua keskiviikkoiltana Haminassa järjestettyyn vaalitilaisuuteen.

— Sen verran vapisuttaa, että tilaisuus jää tällä kertaa väliin.

Heltimoisen mukaan mikään ei viitannut siihen, että puukkomiehellä olisi ollut poliittisia motiiveja väkivallalle. Heltimoinen osui hänen tielleen aivan sattumalta.

— Aika sekaisin oli se kaveri.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos sai hälytyksen Isoon-Kristiinaan kello 15.22. Vartijat ja poliisit käynnistivät sen jälkeen puukkomiehen etsinnän.

Juttua muutettu 8.5.2019 kello 17.17 tarkentamalla tapahtumien kulkua.