Muumimukijono kiemurteli ulos asti Isosta-Kristiinasta — "Mitä sitä muutakaan lomalla tekee kuin jonottaa muumimukia?"

Uusi muki on myynnissä vain yhden vuorokauden. Mukien määrää ei kerrota.

Juho Maijala

Lappeenrantalainen Jani Silvennoinen yritti ensin ostaa mukin nettikaupasta, mutta sivuston ruuhkautumisen vuoksi lähti jonottamaan mukeja Isosta-Kristiinasta.
Lappeenrantalainen Jani Silvennoinen yritti ensin ostaa mukin nettikaupasta, mutta sivuston ruuhkautumisen vuoksi lähti jonottamaan mukeja Isosta-Kristiinasta.

Vain vuorokauden myynnissä oleva muumimuki sai lappeenrantalaiset liikkeelle torstaiaamuna. Jono luikerteli ulos asti kauppakeskus Isosta-Kristiinassa heti aamuseitsemältä, kun myynti alkoi.

Vielä ennen kello 9:ää jonon pää oli kaupungintalon edustalla.

Juho Maijala

Jonotusseurana Jani Silvennoisella oli lapset Miia Koso ja Miro Silvennoinen.

Lappeenrantalainen Jani Silvennoinen kertoo, että hän oli puolisonsa kanssa yrittänyt ostaa mukia netistä heti yöllä. Nettikauppa oli kuitenkin niin ruuhkautunut, että he päättivät jonottaa mukia kauppakeskuksessa aamulla. Jonotusseuraksi otettiin lapsetkin.

— Puoliso lähti töihin ja sanoi, että mee sie jonottaan. Mitä sitä muutakaan lomalla tekee kuin jonottaa muumimukia?

Muumimukeja keräilevä Tiina Mynttinen meni jonottamaan mukia noin kello 6:20. Jo tuolloin liikkeen ulkopuolella oli jonkin verran jonoa. Mynttinen onnitui ostamaan kolme uutta muumimukia liikkeen avauduttua.

—Onhan se ainutlaatuinen syntymäpäivämuki, jossa on kauniit värit.

Juho Maijala

Iittala Outletin myymäläpäällikkö Tarja Liukka jakoi vettä jonottajille. Anna Kaarna ei uskonut saavansa mukia, mutta päätti silti jonottaa loppuun asti.

Kauppakeskuksen ulkopuolella jonottanut Anna Kaarna ei aamulla uskonut saavansa mukia. Hänen äitinsä oli tulossa myöhemmin jatkamaan jonotusta hänen puolestaan.

— Toivotaan, että muutamia mukeja on jäljellä. Jos niitä ei saa niin sillä selvä, emme ota siitä mitään paineita.

Mukit tulivat myyntiin yhdeksi päiväksi avatussa pop up -myymälässä. Myymäläpäällikkö Tarja Liukka kertoo, että myyntiin tulleiden mukien määrää ei kerrota.

Uusi muki julkaistaan Tove Janssonin syntymäpäivän kunniaksi, ja se on myynnissä vain yhden päivän. Mukeja saa kerralla ostaa kuusi kappaletta.

Juho Maijala

Mukeja myytiin yhdeksi päiväksi avatussa pop up -myymälässä. Ovet avattiin kello 7.

Helsingissä Kampin Iittala-myymälä sekä Forumin Moomin Shop aukesivat uuden mukin takia heti keskiyöllä. Helsingin Sanomien mukaan sadat asiakkaat jonottivat liikkeiden mukeja yöaikaan.

Syntymäpäivämuki on myyty loppuun Moomin.comin ja Arabian verkkokaupoissa. Uutta mukia on jo näkynyt jälkimarkkinoilla verkkohuutokaupoissa.

Muokattu kello 9.28: Juttua täydennetty ja kuvia lisätty.

Muokattu 9:49: Juttua täydennetty.

Arabia

Uudessa mukissa Muumipeikko ja Muumimamma ihailevat auringonlaskua.

Luetuimmat