Attendon terveyspalvelut Terveystalolle, molemmilla yhtiöillä paljon toimintaa Etelä-Karjalassa

Kai Skyttä

Terveysalan suuryritysten kaupan jälkeen molemmat jatkavat edelleen Etelä-Karjalassa. Kuvassa Attendon uusi hoivakoti Mummola.
Terveysalan suuryritysten kaupan jälkeen molemmat jatkavat edelleen Etelä-Karjalassa. Kuvassa Attendon uusi hoivakoti Mummola.

Attendo myy Suomen terveyspalvelunsa Terveystalo Oyj:lle.
Kauppahinta on 233 miljoonaa euroa. Myynti antaa Attendolle paremmat mahdollisuudet keskittyä hoivapalveluihin Pohjoismaissa.

— Olemme hyvin tyytyväisiä löydettyämme kotimaisen omistajan Attendo Suomen terveyspalveluille. Aloitin kolmen kollegani kanssa terveyspalveluliiketoiminnan Suomessa vuonna 2000, ja se on ollut osa Attendoa vuodesta 2007 lähtien. Kauppa mahdollistaa keskittymisen hoivan liiketoiminnan kehittämiseen Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, ja antaa samalla terveyspalveluille vielä paremmat mahdollisuudet kehittyä Terveystalon omistuksessa, sanoo Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen.

Palveluja myös Eksotelle

Sekä Attendo ja Terveystalo ovat Etelä-Karjalassa Eksoten yhteistyökumppaneita.

Eksote ostaa Attendolta palveluasumiseen liittyviä palveluita. Keskussairaalassa sijaitseva Eksoten silmätautien hoitoon liittyvät palvelut on ulkoistettu Terveystalolle.

Attendo Suomen terveyspalvelut koostuvat henkilöstöpalveluista, perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta, suun terveydenhuollosta sekä kokonaisulkoistuksista.

Liiketoiminta käsittää noin 100 palveluyksikköä, joissa työskentelee noin 1600 kokoaikaista työntekijää. Liikevaihto vuonna 2017 oli noin 230 miljoonaa euroa ja liikevoitto noin 20 miljoonaa euroa.
Kaupan lopullinen toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet