Nuorisojoukko tuomittiin varkauksista ja autovarkauksista, syytekohtia oli 32

Viiden nuoren ja nuoren aikuisen ryhmä on tehtaili lukuisia varkauksia ja autovarkauksia Lappeenrannassa viime vuonna. Syytekohtia oli 32.

Nuoret anastivat muun muassa kaupoista ja ravintoloista olutta ja virvoitusjuomia sekä varastivat ja yrittivät varastaa autoja ja mopoja. He myös veivät varastamistaan autoista omaisuutta kuten kannettavan tietokoneen ja rahaa. Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi tuomiot tapauksista 10. helmikuuta.

Esimerkiksi heinäkuussa kaksi tuomittua varastivat lukitsemattoman henkilöauton, jolla he lähtivät ajelulle. Kuljettajalla ei ollut ajokorttia, mutta hänen kyydissään oli kolme matkustajaa.

Kun poliisi yritti pysäyttää auton, kuljettaja ajoi karkuun. Ilottulantiellä auton nopeus oli enimmillään 130 kilometriä tunnissa, kun nopeusrajoitus tiellä on 60 kilometriä tunnissa. Lisäksi kuski ajoi autolla Joutsenon Ahvenlampea kiertävällä pururadalla.

Lopulta kuljettaja ajoi auton ulos tieltä, ja auto vahingoittui.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi kolme syytettyä kolme eri pituisiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin muun muassa ajoneuvovarkauksista tai niiden yrityksistä sekä ajoneuvojen käyttöönotoista.

26-vuotias mies tuomittiin 16 eri rikoksesta, muun muassa lukuisista näpistyksistä, varkauksista, autovarkauden yrityksistä vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen. Hän syyllistyi oikeudessa käsiteltyihin rikoksiin ehdonalaisen vapauden koeaikana. Lisäksi hän sai ajokiellon.

Alaikäinen poika tuomittiin 13 eri rikoksesta kahdeksan kuukauden nuorisorangaistukseen sekä ajokieltoon.

Syytettynä oli kuusi henkilöä. Varkaussyytteet yhtä alaikäistä poikaa vastaan hylättiin.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia, vaan niistä voi valittaa hovioikeuteen. Ainakin yksi tuomituista on ilmoittanut olevansa tyytymätön.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.