Väärin pysäköity auto esti potilasta kuljettaneen lääkärihelikopterin laskeutumisen Rovaniemellä – paikalle tullut auton omistaja kaasutti pois

Väärin pysäköity auto esti lääkärihelikopterin laskeutumisen Lapin keskussairaalan helikopterikentälle Rovaniemellä torstaina. Auton takia potilasta sairaalaan tuomassa olleen helikopterin laskeutuminen viivästyi noin kymmenen minuuttia. Asiasta tiedottaa Lapin poliisilaitos.

Auto oli pysäköity alueelle, jossa moottoriajoneuvolla ajaminen on kielletty. Potilasta vastaan tullut ambulanssimiehistö huomasi väärin pysäköidyn auton noin 15 minuuttia ennen kopterin laskeutumista. Auton kuljettajaa ei tavoitettu, joten pelastuslaitos hälytettiin paikalle siirtämään autoa.

Pelastuslaitoksen ollessa siirtämässä autoa, auton naiskuljettaja saapui paikalle. Häntä käskettiin siirtämään auto välittömästi, jolloin nainen poistui autollaan paikalta. Hän ei jäänyt selvittämään asiaa. Naisen henkilöllisyys on viranomaisten tiedossa.

Helikopterimiehistö on tehnyt tapauksesta vaarailmoituksen Trafille. Poliisin tiedotteen mukaan tapauksessa voidaan epäillä myös potilasturvallisuuden vaarantuneen. Tapauksen rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.