Kauko Kauppi sai sinivalkoharmaat juhlasukat — Etelä-Karjalan sotaveteraaneille jaetaan noin 700 sukkaparia

Mika Strandén

Nämä tulevat kyllä käyttöön, kertoo Kauko Kauppi (keskellä) uusista sukistaan.
Nämä tulevat kyllä käyttöön, kertoo Kauko Kauppi (keskellä) uusista sukistaan.

Lappeenrantalainen Kauko Kauppi sai keskiviikkona uudet sukat. Eikä mitä tahansa sukkia, vaan erityiset: harmaat ja sinivalkoisilla raidoilla somistetut. Ne on neulottu Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi.

Samanlaisen sukkaparin saa noin 700 muutakin ihmistä Etelä-Karjalan alueella ja koko Suomessa noin 17 000 veteraania.

Villasukkatempauksen takana on Facebook-ryhmä nimeltään Villasukat veteraaneille. Ryhmä kannusti jäseniään neulomaan sukat kaikille elossa oleville sotaveteraaneille.

18 000 parin sukkamäärä valmistui tammikuussa. Lopulta neulojat innostuivat niin, että ryhmän vastuuhenkilöt kielsivät heitä enää tekemästä enempää.

Ryhmä neuloi tuhatkunta paria ylimääräistäkin, jotta kaikki saavat itselleen varmasti oikeankokoiset — saajien jalkakokojahan neulojat eivät tienneet.

Kauppi sai oman sukkaparinsa Lappeenrannan seurakuntasalissa pidetyssä tilaisuudessa, Etelä-Karjalan alueen sukanjaon epävirallisissa avajaisissa.

Jos sukkiin oikeutettu ei voi tulla jakotilaisuuksiin, ne viedään hänelle tai lähetetään postissa. Myös Posti tukee sukkakampanjaa lahjoittamalla sukkienjakajille tarpeeksi paljon kirjekuoria, jotka on varustettu postimaksu maksettu -merkinnällä.

Piia Kaskinen

Piia Kaskinen

Luetuimmat