Iisalmi otti Ketterältä luulot pois heti avauserässä, isännille voitto numeroin 6—2

Marko Happo

IPK voitti Ketterän 6—2 Mestiskarsinnan avauksessa. Iisalmen Ainars Podzinsh ja Ketterän Tomi Iso-Mustajärvi taistelevat kiekosta.

Jääkiekon mestiskarsinta alkoi Imatran Ketterän osalta murheellisesti Iisalmessa. Viime keväänä Suomi-sarjan nousupelissä Ketterän voittanut Iisalmen Peli-Karhut oli liian vahva myös perjantaina.

IPK kukisti Ketterän 6—2 (3—0, 1—1, 2—1), kiitos avauserän ylivoimamaalien ja Ketterän hermoilun. Ketterän molemmat osumat laukoi puolustaja Mikko Kettunen.

Iisalmi meni ottelussa johtoon runsaan kolmen minuutin pelin jälkeen ylivoimalla ja ylivoimalla syntyi myös kotijoukkueen toinen maali vähän ennen avauserän puoliväliä. Kolmen maalin johtoon kotijoukkue pääsi Ketterän kannalta ikävään aikaan avauserän viimeisellä minuutilla.

Toisen erän alussa näytti hetken siltä, että Ketterä oli onnistunut karistamaan karsintakipsin pukuhuoneeseen. Mikko Kettunen iski kavennuksen alivoimalla, mutta erän lopulla ero repesi jälleen kolmeen maaliin.

Päätöserässä IPK pääsi jo tyylittelemään, kun Ketterä käänsi katseensa tämän päivän otteluun Imatralla Hokkia vastaan.

Kolmannen erän puolivälissä Ketterän maalivahti Santeri Lipiäinen sai tarpeekseen yksinäisestä taistelustaan ja maalille ottelun loppuajaksi tuli viime peleissä vähille töille jäänyt Aleksi Hohti.

IPK oli perjantaina sananmukaisesti vahvempi joukkue. Iisalmelaiset pitivät Ketterän pelaajat pois parhailta maalintekosektoreilta ja rankaisivat armotta saadessaan hyökkäyspäässä vähänkin löysää. Useimmat maalinsa kotijoukkue teki aivan Ketterän maalin edestä.

Ottelua Iisalmessa seurasi vajaat tuhat katsojaa.

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.