Poliisi löysi yli 100 luvatonta asetta, erilaisia räjähteitä ja yli 125 000 patruunaa kouvolaismieheltä — Aseet ovat toimintakuntoisia

Poliisi on takavarikoinut epäillyn hallusta yhteensä 107 asetta ja erilaisia räjähteitä. Takavarikoidut aseet ovat eri kaliiperisia.

Heidi Veijalainen

Poliisi suoritti suuren asetakavarikon Kouvolassa.
Poliisi suoritti suuren asetakavarikon Kouvolassa.

Poliisi epäilee kouvolalaismiestä luvattomien aseiden ja räjähteiden hallussapidosta.

Poliisi on takavarikoinut epäillyn hallusta yhteensä 107 asetta ja erilaisia räjähteitä. Aseet ovat luvattomia ja toimintakuntoisia. Poliisi ei kerro tarkemmin, mitä takavarikoidut räjähteet ovat, tutkinnanjohtaja Arto Hietanen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta sanoo.

Takavarikko suoritettiin Kouvolassa kesäkuun 2018 aikana, Hietanen kertoo. Hänen mukaansa kyseessä on iäkkäämpi mieshenkilö.

Takavarikoidut aseet ovat eri kaliiperisia. Poliisi takavarikoi kivääreitä, haulikoita, pistooleita ja revolvereja. Lisäksi poliisi takavarikoi 226 kappaletta erilaisia ampuma-aseen osia ja yli 125 000 kappaletta ampuma-aseen patruunoita eri kaliipereissa.

Takavarikko on poikkeuksellisen suuri ja asian esitutkinta kestää kuukausia. Poliisin suorittamat toimenpiteet johtivat asian tutkintaan.

— Poliisi ei avaa näitä toimenpiteitä tarkemmin. Tiedotuslinja on varsin niukka asian ollessa kesken.

Juttua päivitetty 9.50. Lisätty tutkinnanjohtajan kommentit.

Luetuimmat