Etelä-Saimaa näyttää Tuomas Gerdtin hautajaiset verkkosivuillaan lauantaina, tilaisuus Lepolan hautausmaalla alkaa noin kello 13

Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt saatetaan haudan lepoon sotilaallisin kunnianosoituksin.

Anu Kiljunen

Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt haudataan Lepolan hautausmaalle lauantaina 28. marraskuuta.
Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt haudataan Lepolan hautausmaalle lauantaina 28. marraskuuta.

Etelä-Saimaa näyttää Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdtin hautajaiset verkkosivuillaan. Suora lähetys alkaa lauantaina 28. marraskuuta noin kello 13.

Gerdt siunataan yksityisessä tilaisuudessa Lauritsalan kirkossa kello 12. Sen jälkeen hautajaissaattue siirtyy Lepolan hautausmaalle, jossa hautajaiset alkavat noin kello 13 alkaen.

Reservin kapteeni ja Mannerheim-ristin ritari saatetaan haudan lepoon sotilaallisin kunnianosoituksin. Lepolan hautausmaalla ammutaan kunnialaukaukset, jonka lisäksi hautajaisissa on paikalla kielekkeisen valtiolipun kunniavartio sekä kunniamerkkien kantaja.

Hautajaisiin saapuu myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka puhuu Gerdtin haudalla. Hautajaisvieraisiin kuuluvat myös puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) sekä puolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen.

Yleisö voi kunnioittaa Gerdtiä joko hautajaissaattueen matkan varrella reitillä Kauppalankatu–Lauritsalantie–Lepolankatu. Gerdtin haudalle on mahdollisuus jättää tervehdyksensä sen jälkeen, kun saattoväki on poistunut. Yleisön toivotaan noudattavan turvavälejä.

Lauritsalan kirkko ja sen ympäristö eristetään yleisöltä siunaustilaisuuden ajaksi. Lisäksi Lepolan hautausmaan parkkipaikka varataan ainoastaan kutsuvieraiden käyttöön.

Luetuimmat