Auton alle Imatralla jäänyt Kassu-Koira ei selvinnyt vammoistaan — Perhe sai olla vierellä loppuun asti

Koiran tarina on saanut paljon huomiota Facebookissa. Perhe on kiitollinen kaikille Kassua auttaneille. — Joku oli antanut paksun peitonkin lämmikkeeksi. Eläinihmiset ovat hyvää porukkaa, toteaa Jose Pekkala.

Linda Pekkala

Kassu toipilaana kotona maanantaina.
Kassu toipilaana kotona maanantaina.

Imatralla auton töytäisemäksi joutunut Kassu-koira on kuollut. Imatralaisen Pekkalan perheen koira oli lähtenyt sunnuntaina seikkailemaan kotipihasta, jonne se oli päästetty normaaliin tapaan pissalle.

Pihasta lähtenyt koira joutui auton töytäisemäksi ja loukkaantui vakavasti.

Kassu pääsi nopeasti eläinlääkäriin, mutta tilanne ei ollut hyvä.

Tiistaiaamuna Kassua lähdettiin viemään uudestaan eläinlääkäriin tarkistuskäynnille, kertoo perheen tytär Krista Pekkala.

— Jos aiemmalta eläinlääkäriltä olisi jäänyt jotain huomaamatta.

Eläinlääkäri ehti ottaa yhden röntgenkuvan, josta selvisi, että Kassun keuhkossa on reikä. Se ei saanut vamman vuoksi kunnolla happea. Eläinlääkäri yritti helpottaa Kassun oloa poistamalla ilmaa, mutta koira meni toimenpiteen aikana niin huonoon kuntoon, että lopettaminen oli pakko ottaa esiin.

Lopulta eläinlääkäri ei ehtinyt antaa Kassulle lopetuspiikkiä, kun se veti viimeisen henkäyksensä. Perhe sai olla Kassun kanssa loppuun saakka.

— Olimme paikalla, kun Kassu nukkui pois, Pekkala huokaa.

 

Koiran tarina sai paljon huomiota

Kassun tarina on koskettanut monia imatralaisia, sillä alunperin auton alle jääneen koiran omistajia etsittiin Facebookin välityksellä.

Myös Pekkalan perhe havaitsi asian ensin Facebookista paikallisen poliisin päivityksestä. Tuossa vaiheessa koiran katoamisesta ei vielä ollut tietoa.

— Katselimme televisiota emmekä ehtineet vielä edes kaivata Kassua. Facebookin Imatra-ryhmästä huomasimme sitten poliisin päivityksen, jossa kerrottiin kultaisen noutajan loukkaantuneen Virasojalla, perheen isä Jose Pekkala kertoi maanantaina.

Koira oli poliisin kirjaaman ilmoituksen mukaan joutunut auton töytäisemäksi Asemakadulla, lähellä entistä K-rautaa. Se oli löydetty tien laidasta.

Perheelle tuli hätä. Kassua ei löytynyt pihapiiristä. Jose Pekkala soitti heti hätänumeroon ja perhe lähti noutamaan Kassua poliisilaitokselta Mansikkalasta.

Perhe löysi lemmikkinsä loukkaantuneena poliisiautosta.

— Kassu oli satuttanut jalkansa, ei pystynyt kävelemään ollenkaan. Se oli myös puraissut hampailla kielestä läpi ja sen nenästä tuli verta, Krista Pekkala kertoi.

Auto oli töytäissyt koiraa ilmeisesti vasemmalle puolelle, sillä suurin osa vammoista oli vasemmalla.

Suru-uutinen kosketti Facebookissa

Tapaus sai paljon huomiota ja sympatiaa Imatralla. Kun uutinen Kassun kuolemasta saavutti Facebook-yhteisön, moni kertoi kirjoittavansa osanottoja kyynelsilmin.

Pekkalan perhe kertoi jo maanantaina olevansa kiitollinen kaikille Kassua auttaneille. Heidän käsityksensä mukaan useat ihmiset olivat pysähtyneet koiran vuoksi tien laitaan.

— Joku oli antanut Kassun lämmikkeeksi paksun peitonkin. Eläinihmiset ovat hyvää porukkaa, kiittää Jose Pekkala.

Perhe toteaa, että he eivät tietenkään syytä mahdollista yliajajaakaan.

— Olemme totta kai itse vastuussa koiran karkaamisesta, Krista Pekkala sanoo.