Vanhalle kentälle puuhataan parempia myyntitiloja, Pesä Ysit suunnittelee hirsirakennusta kentän kakkospesän puolelle

Kalle Sipiläinen

Pesä Ysien kotiareena Vanha kenttä odottaa vielä jäiden lähtöä ja kevään tuloa.
Pesä Ysien kotiareena Vanha kenttä odottaa vielä jäiden lähtöä ja kevään tuloa.

Pesä Ysit haluaa kohentaa myyntitilojaan Lappeenrannan Vanhalla kentällä.

Ysit on esittänyt liikuntatoimelle, että seuralle myönnettäisiin 18 500 euron suuruinen avustus myyntitilan rakentamiseksi kentän kakkospesän puolelle. Rakentamisen seura toteuttaisi omana talkootyönään.

Pinta-alaltaan noin 60-neliöinen hirsirakennus olisi kesäkäyttöön suunniteltu, viemäröimätön mutta sähköistetty tila. Siinä voisi järjestää myyntipalveluja sekä esimerkiksi vip- tai mediatilaisuuksia eri tapahtumien yhteydessä. Rakennukseen tulisi myös avoin terassiosuus, josta voisi seurata vaikkapa pesäpallo-ottelua.

— Tällaisessa tilassa voisimme palvella kumppaneitamme ja yleisöämme paremmin. Samalla kentästä tulisi vähän tyylikkäämmän ja yhtenäisemmän näköinen, kun siellä ei olisi enää mitään telttakylää pystyssä, suunnittelee Pesä Ysien toiminnanjohtaja Ville Lantta.

— Piirustukset ovat jo valmiina ja lupa-asiat kunnossa, hän lisää.

Vaikka Pesä Ysit vastaisi rakentamisesta omana talkooprojektinaan, tila olisi kaikkien muidenkin tahojen vapaassa käytössä omien tapahtumien yhteydessä.

— Pesä Ysit on luonnollisesti kentän suurin käyttäjäryhmä, mutta on myös kouluja ja muita toimijoita, jotka varaavat kenttää vuoden mittaan, kertoo liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman.

Oksman pitää Pesä Ysien suunnitelmaa hyvänä ja esittää ensi viikolla kokoontuvalle nuoriso- ja liikuntalautakunnalle avustuksen myöntämistä seuralle hankkeen toteuttamiseksi.

Vanhan kentän olosuhteet paranevat tulevaksi kesäksi muutenkin huomattavasti.

Aiemmin tänä vuonna on päätetty toteuttaa kotipesän katsomoiden kattamisurakka. Työt alkavat maaliskuun lopulla ja valmistuvat keväällä sarjakauden käynnistyessä.

Katsomoprojektin yhteydessä korjataan tilakeskuksen vuosikorjaustyönä kentän pukusuoja- ja huoltorakennusta muun muassa uusimalla rakennuksen vesikatto ja sadevesikourut.

Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.