Taiteilijat tekivät ravintolatarinoista lasinaluset Lamppuun

Vesa-Ville Saarinen

Kulttuuriravintolana itseään profiloiva Kolme Lyhtyä antoi taiteilijoille vapaat kädet toteuttaa näkemyksensä uusista lasinalusista.

Saimaan ammattikorkeakoulun Taideart-hanke etsii taiteilijoille uusia ansaintakeinoja ja yhteistyömuotoja yritysten kanssa. Ensimmäinen konkreettinen esimerkki löytyy ravintola Kolmesta Lyhdystä Lappeenrannasta torstaiaamusta lähtien.

Ravintola on ottanut käyttöön uudet lasinaluset, jotka ovat lappeenrantalaisten Sirpa Hynnisen ja Vesa-Ville Saarisen suunnittelemia. Taiteilijat huomioivat alusien toteutuksessa sekä ravintolan ilmapiiriä että sen mittavaa kulttuurihistoriaa.

— Kuuntelimme kolmen jo eläkkeelle siirtyneen tarjoilijan tarinoita siitä, mitä Kolmessa Lyhdyssä on vuosien varrella tapahtunut. Idea toteutuneeseen aluseen lähti tarinoista, Saarinen kertoo tiedotteessa.

Petteri Värtö

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat