Palanut asuntolautta ei ole hievahtanut Imatran Hosseinlahdesta mihinkään: Omistaja vetoaa tietämättömyyteen

Imatran rakennusvalvontajaosto myönsi siirtoon jatkoaikaa. Uusi takaraja on kesäkuun lopussa 2018.

ANU PAKARINEN

Asuntolautan raato näkyy kuvan oikeassa reunassa. Ensimmäinen siirtokehotus annettiin jo vuonna 2010.

Käyttökelvottomaksi palanut asuntolautta kelluu edelleen Saimaan rantavedessä Imatran Hosseinlahdessa Imatran kaupungin antamista toistuvista siirtomääräyksistä ja aikarajojen umpeutumisesta huolimatta.

Lautan omistaa imatralainen yksityishenkilö.

Jaosto päätti myöntää omistajalle lisäaikaa lautan siirtämiseen. Syynä on omistajan kertomus siitä, ettei hän ole saanut tiedokseen jaoston aiempaa, marraskuussa tekemää päätöstä.

Viime marraskuussa Imatran rakennusvalvontajaosto määräsi omistajan poistamaan lautan vuoden 2017 loppuun mennessä 3 000 euron uhkasakon uhalla. Jos lautta ei lähde, jaosto ilmoitti siirrättävänsä sen itse ja lähettävänsä laskun omistajalle.

Mitään ei ole tapahtunut

Ukaasista huolimatta mitään ei ole tapahtunut: huhtikuussa 2018 lautta on yhä Hosseinlahdessa.

Asiaa käsiteltiin tällä viikolla rakennusvalvontajaostossa.

Jaosto päätti myöntää omistajalle lisäaikaa lautan siirtämiseen. Syynä on omistajan kertomus siitä, ettei hän ole saanut tiedokseen jaoston aiempaa, marraskuussa tekemää päätöstä.

Uusi takaraja lautan siirrolle on 30. kesäkuuta 2018.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet