Sammonlahden yhtenäiskoulua esitetään kaupunginhallitukselle

Lappeenrannan kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupungin länsialueelle tulisi yksi yhtenäiskoulu. Yhtenäiskoulu muodostettaisiin Sammonlahteen.

Kaupunginjohtajan varamiehen virkamiesesitys kaupunginhallitukselle on, että hallitus esittäisi kaupunginvaltuustolle, että yhden yhtenäiskoulun malli valitaan länsialueen palveluverkon toteuttamisen vaihtoehdoksi. Yhtenäiskoulu tarkoittaa peruskoulun vuosiluokkien 1—9 koulua.

Toinen vaihtoehto valmistelussa on ollut kasvatus- ja opetustoimen johdon esittämä kahden yhtenäiskoulun malli. Kouluista toinen olisi Sammonlahdessa ja toinen Lappeen koulussa.

Hallitukselle tehtävä yhden yhtenäiskoulun esitys pohjautuu lautakuntien lausuntoihin. Kasvatus- ja opetuslautakunta oli yhden yhtenäiskoulun kannalla äänin 11—2. Tekninen lautakunta kannatti yhden koulun mallia yksimielisesti, samoin kulttuurilautakunta. Nuoriso- ja liikuntalautakunta oli nuorisotoimen tarpeiden osalta yhden yhtenäiskuolun ja liikunnan tarpeiden osalta kahden yhtenäiskoulun kannalla.

Yhden yhtenäiskoulun malli sai myös Sammonlahden alueen nykyisten koulujen opettajien ja rehtorien kannatuksen. Lavolan, Skinnarilan, Kuusimäen ja Sammonlahden koulujen 58 opettajaa, neljä rehtoria ja viisi tukipalvelujen asiantuntijaa olivat yksimielisesti Sammonlahden yhtenäiskoulun kannalla.

Kaupunginhallitus tekee esityksnesä valtuustolle maanantaina. Jos valtuusto hyväksyy esityksen, Sammonlahden yhtenäiskouluun tulee noin 560 alakoululaista (luokat 1—6) ja 400 yläkoululaista (luokat 7—9).

Lappeen koulu jatkaa vuosiluokkien 1—6 kouluna, ja siellä käy koulua noin 340 alakoululaista.

Muokattu kello 14.05: Täsmennetty, että kyseessä on vasta virkamiesesitys kaupunginhallitukselle. Hallitus ei ole vielä päättänyt asiasta.

Heikki Sopanen

Luetuimmat

Kommentoidut