Lappeenrannan Asuntopalvelu haluaa uuden talon vanhan paikalle Kiviharjussa — Uudisrakentaminen alkaa vuonna 2020, mikäli Ara lainaa rahaa

Ismo Pekkarinen

Kiviharjunkatu 2:ssa asuu vanhuksia.
Kiviharjunkatu 2:ssa asuu vanhuksia.

Lappeenrannan Asuntopalvelu aikoo rakentaa uuden kerrostalon vanhan tilalle Kiviharjussa. Asuntopalvelu suunnittelee nykyisen Kiviharjunkatu 2:ssa sijaitsevan talon purkamista, koska se on peruskorjauksen tarpeessa eikä vastaa nykyisiä asumisen vaatimuksia.

Täydellisen peruskorjauksen kustannukset yltäisivät uudisrakentamisen tasolle, joten rakennusta ei ole järkevää korjata.Uudiskohteen rakentaminen mahdollistaisi nykyaikaisen talotekniikan ja vastaisi asumisen tarpeisiin. Uudiskohteeseen rakentuisi 40 esteetöntä asuntoa ikäihmisille nykyisen 35 asunnon sijaan.

Uutta kerrostaloa varten Asuntopalvelu hakee Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralta lainapäätöstä uudiskohteen rakentamiseen ja nykyisen kerrostalon purkuun. Mikäli rahoitus ja purkulupa saadaan, alkaisi nykyisen talon purkaminen kesällä 2020 ja uuden kohteen rakentaminen syksyllä 2020.

Nykyisille Kiviharjunkatu 2 asukkaille tarjotaan keväällä 2020 valmistuvista tai nykyisistä Asuntopalvelun kohteista väliaikainen asunto.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut