Luumäen ja Lappeenrannan välin häiriö rautatieliikenteessä jatkuu edelleen — Kaikki maanantain matkustajajunat korvataan linja-autoilla Kouvolan ja Joutsenon välillä

Vika on myöhästyttänyt Karjalan radan junia sunnuntain iltapäivästä alkaen tunnista kolmeen tuntiin. Vika ei vaikuta Suomen ja Venäjän väliseen junaliikenteeseen.

Inka Nordlund

Luumäen ja Lappeenrannan välin häiriö rautatieliikenteessä jatkuu edelleen — Kaikki maanantain matkustajajunat korvataan linja-autoilla Kouvolan ja Joutsenon välillä

Karjalan radan häiriö rautatieliikenteessä jatkuu myös maanantaina.

VR:n verkkosivuilla kerrotaan, että kaikki maanantain matkustajajunat Kouvolan ja Joutsenon välillä korvataan linja-autoilla.

Finrail Rataliikennekeskus tiedotti sunnuntaina useaan otteeseen, että liikenteenohjausjärjestelmän vika myöhästyttää junia Kouvolan ja Joensuun välillä edelleen. Junat myöhästelevät tunnista jopa kolmeen tuntia. Osa junista korvataan linja-autokuljetuksin.

Vika liikenteenohjausjärjestelmässä on Luumäki-Lappeenranta välillä, mutta se myöhästyttää kaikkia kaukojunia Karjalan radalla.

Vian korjaus on Finrailin mukaan edelleen käynnissä, mutta korjausarviota valmistumiselle ei ole.

Tiedotteen mukaan vika ei vaikuta Suomen ja Venäjän väliseen junaliikenteeseen.

VR:n mukaan maanantaiaamun junaliikennettä korvaavat linja-autot lähtevät rautatieasemalta. Linja-auton matka-aika on pidempi kuin junan. Junat odottavat korvaavilla linja-autolla tulevia matkustajia Joutsenossa, mutta eivät Kouvolassa.

Poikkeukset linja-autokuljetuksiin ovat seuraavat:
S 2 kello 5.12 Joensuu-Helsinki liikennöidään normaalisti, mutta juna jää myöhään Joutsenon ja Kouvolan välillä.
IC 102 kello 5.08 Imatra-Helsinki korvataan linja-autoilla Imatran ja Kouvolan välillä.
IC 104 kello 6.08 Imatra-Helsinki korvataan linja-autoilla Imatran ja Kouvolan välillä.

Juttu päivitetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla klo 21.20

Juttu päivitetty 16.12. kello 7.40: Tarkennettu otsikkoa ja lisätty tieto junien odottamisesta.