Antti Häkkänen nousi kokoomuksen varapuheenjohtajaksi — muut valitut ovat Sanni Grahn-Laasonen ja Janne Sankelo

Linda Manner

Kaakkois-Suomen piirin Antti Häkkäsellä oli Lappeenrannassa kotikenttäetu.

Kaakkois-Suomen vaalipiirin kansanedustaja Antti Häkkänen valittiin juuri kokoomuksen varapuheenjohtajaksi Lappeenrannassa päättyvässä puoluekokouksessa.

Muut valitut varapuheenjohtajat ovat opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen sekä kansanedustaja Janne Sankelo, jotka kumpikin saivat jatkon varapuheenjohtajina.

Ehdolla olivat myös kansanedustaja Sofia Vikman ja europarlamentaarikko Petri Sarvamaa.

Mäntyharjulainen 31-vuotias Häkkänen on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja koulutukseltaan lakimies. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Kokoomusnuorten puheenjohtajana ja pääministeri Jyrki Kataisen erityisavustajana.

Varapuheenjohtajan vaalissa Häkkänen oli selvä ykkönen 667,6 äänellä. Grahn-Laasonen sai 577,4, Sankelo 486,2, Vikman 303,6 ja Sarvamaa 214 ääntä.

Aiemmin sunnuntaina Mari-Leena Talvitie valittiin jatkamaan kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtajana.

Timo Laitakari

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat