Veiterä pääsi heti huippujoukkueen testiin maailmancupissa — Kylmä kyytihän siitä tuli

Minna Mänttäri

Veiterä joutuu antamaan paljon tasoitusta muille Sandvikenissa, sillä Lappeenrannassa se joutuu harjoittelemaan vielä Kisapuiston kaukaloissa.

Veiterä sai kokea länsinaapurin kärjen kovuuden heti jääpallon maailmancupin avausottelussaan Ruotsin Sandvikenissa. Broberg/Söderhamn oli C-lohkon ottelussa parempi 6—2 (3—0).

Ruotsalaiset aloittivat pikamaalilla, sillä pallo oli lappeenrantalaisten verkossa jo minuutin pelin jälkeen, kun Martin Söderberg iski Linus Forslundin esityöstä pallon Topi Peuhkurin selän taakse.

Vajaan puolen tunnin kohdalla eli juuri ennen taukoa oli Jonas Engströmin tähtihetken vuoro. Mies iski reilun puolentoista minuutin sisällä kaksi maalia ja tilanteeksi 3—0.

Toinen puoliaika alkoi Veiterän kannalta tehokkaasti. Valtteri Hauska kavensi 1—3:een, kun tauon jälkeen oli ehditty pelata reilut kolme minuuttia. Martin Söderberg kasvatti johdon uudelleen kolmeen maaliin kymmenen minuuttia myöhemmin ja 50 minuutin kohdalla Linus Forslund iski 5—1.

Tero Liimatainen kavensi vielä kerran ennen Söderbergin illan kolmatta osumaa.

Kova vastus

Söderhamnin kaupungista tuleva Broberg/Söderhamn pelaa Ruotsin pääsarjassa ja on voittanut maailmancupin neljä kertaa. Ruotsin mestari se oli viimeksi 1977.

Lohkon muut joukkueet ovat ruotsalainen Bollnäs, jonka Veiterä kohtaa perjantain päiväottelussa, ja venäläinen Uralsky Trubnik. Joukkueet pelasivat torstaina ottelunsa tasan 2—2. Ottelut pelattiin 2x30 minuutin pituisina.

Veiterä oli edellisen kerran mukana maailmancupissa 1994.

Vesa Salminen

Vesa Salminen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.