Lauha sää, lumipeite ja kohtalainen yleisömenestys suosivat epävirallista Saimaan hiihtoa Lappeenrannassa — Karhusjärven majalla kävi noin sata hiihtäjää

Kytösalmen hiihtävä perhe Murheistenrannasta toivoo latuja myös kaupungin itäsosiin: " Meillä riittää radanvartta, johon voisi vetää ladun".

Kai Skyttä

Maikki Kytösalmi (vas.), Anne Kytösalmi ja Juhani Kytösalmi palasivat kahden kilometrin hiihtolenkiltä ja olivat menossa Karhusjärven majalle virkistäytymään. Kymmenen kuukauden ikäinen Vuokko Kytösalmi hiihti muiden mukan suojapeitteellä katetussa ahkiossa.
Maikki Kytösalmi (vas.), Anne Kytösalmi ja Juhani Kytösalmi palasivat kahden kilometrin hiihtolenkiltä ja olivat menossa Karhusjärven majalle virkistäytymään. Kymmenen kuukauden ikäinen Vuokko Kytösalmi hiihti muiden mukan suojapeitteellä katetussa ahkiossa.

Epävirallinen Saimaan hiihto onnistui vähintään kohtalaisesti Lappeenrannan Karhusjärven majan näkökulmasta. Majalla vieraili aamukymmenestä lähtien tasaiseen tahtiin ihmisiä. Saimaan ladun puheenjohtaja Sulo Tuuliainen arvoi, että majalla kävi noin sata hiihtäjää.

— Latu oli ihan kohtalainen, ja pääsimme hyvin perille, majalla taukoa pitäneet Lea Muukka ja Saija Asikainen kertoivat.

He lähtivät sunnuntaina hiihtämään Tirilän puutarhan luota kohti Karhusjärven majaa. Molemmilla oli pitopohjasukset, ja lumi tarttui välillä kiinni suksenpohjiin. Aamulla oli pikkupakkasta, mutta iltapäivällä oli nollakeli.

Kai Skyttä

Saija Asikainen (vas) ja Lea Muukka ovat hiihtäneet tänä talvena muutamia kertoja.

"Kukaan ei ole valittanut laduista"

Saimaan ladun ylläpitämälle Karhusjärven majalle on päässyt hiihtolatua pitkin 24. helmikuuta lähtien. Majalla on muutaman viikon aikana käynyt satoja hiihtäjiä. Tuuliainen arvioi, että ladut ovat lumen määrään verrattuna hyvässä kunnossa.

— Kukaan ei ole valittanut laduista.

Lumipeite on sen verran ohut, että pelloilta paistaa sänki. Jäinen sänki on katkennut latukoneen alla eikä ole siten haitannut hiihtämistä.

Kai Skyttä

Karhusjärven majan vieraskirjaan on Sulo Tuuliaisen mukaan tullut satoja nimiä sen jälkeen, kun maja avattiin 24. helmikuuta.

Tuuliainen odottaa pelolla sitä, mitä tiistaiksi ennustettu vesisade tekee laduille. On vaarana, että lumipeite ohenee liikaa ja hiihto loppuu siihen. Jos ladut selviävät tiistaista, ne pysyvät kunnossa siitä eteenpäin, koska sää pakastuu.

Lea Muukka ja Saija Asikainen ovat hiihtäneet tänä talvena muutamia kertoja. He kävivät Lapissa hiihtolomalla, mutta kovat pakkaset rajoittivat siellä hiihtämistä.

Koko perhe hiihtää, pienin muiden mukana ahkiossa

Murheistenrannassa asuvat Juhani ja Anne Kytösalmi toivat myös pienet lapset mukaan hiihtämään. Perhe hiihti kaksi kilometriä ja meni majalle taukoa pitämään.

Nelivuotias Maikki Kytösalmi hiihti osan aikaa, mutta häntä varten vedettiin ahkiota, johon hän pääsi välillä lepäämään. Kymmenen kuukauden ikäinen Vuokko Kytösalmi sai koko matkan kyytiä suojapeitteellisessä ahkiossa.

Kytösalmet toivovat Murheistenrantaan ja Lappeenrannan itäosiin nykyistä parempia hiihtomahdollisuuksia. Heidän mielestään on tärkeää, että hiihtämään pääsee mahdollisimman lähellä kotia.

— Siellä olisi tarjolla radanvartta, johon ladun voisi vetää, Juhani Kytösalmi sanoo.

Kai Skyttä

Rasalan peltoladulla kohti Karhusjärven majaa oli kaksisuuntaista liikennettä.

Jäälle tehtiin latu koululaisille

Tilapäistä parannusta latupulaan asiaan toi se, kun Pontuksen koululaisille tehtiin jäälatu Laihianselälle, Murheistenrannan edustalle.

Kytösalmet ovat käyneet siellä hiihtämässä ja kiertäneet myös Lamposaarta. Ladulla on näkynyt paljon muitakin hiihtäjiä kuin koululaisia.

— Jäälle saisi nyt aika vähällä vaivalla latuja, Anne Kytösalmi sanoo.

Korkea-ahon laavulla kävi viikonloppuna 16 hiihtäjää ja Vihtolan laavulla pari-kolmekymmentä hiihtäjää.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.