Etelä-Karjalaan 24 400 euroa valtionapua seurantalojen korjaamiseen

Inka Nordlund

Lauritsalan työväen kattoremonttiin tulee 5 400 euron avustus.

Seurantalojen korjauksiin jaetaan tänä vuonna valtionavustuksia 1,7 miljoonaa euroa, joista 24 400 euroa tulee Etelä-Karjalaan neljään kohteeseen.

Suurimman avustuksen saavat Ruokolahden Virmutjoen martat. 13 000 euron avustus on tarkoitettu Virmutjoen seurojentalon ulkovuorilaudoituksen uusimiseen sekä räystäskourujen ja syöksytorvien hankintaan.

Lauritsalan sosialidemokraattinen työväenyhdistys saa 5 400 euroa työväentalon peltikaton uudelleenpinnoittamiseen. Joutsenon Korvenkylän työväenyhdistys saa 4 500 euroa työväentalonsa ja Simpeleen nuorisoseura 1 500 euroa talonsa remonttiin.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut seurantalojen korjausten valtionavustusten jakamisen Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi. Seurantalo-yhteisnimeä käytetään erilaisten aatteellisten yhdistysten kokoontumistiloikseen rakentamista taloista.

Korjausavustusta voivat saada talojen omistajayhteisöt. Avustusten tarkoituksena on ylläpitää seurantalojen rakennusperintöä, edistää niiden korjauksia sekä parantaa talojen toimivuutta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.