SAK:n järjestämä mielenilmaus pysäyttää Imatran paikallisliikenteen  – Rakennustyömaat hiljenevät, sähköasentajat ovat myös lakossa

Hannu Ojala

Torstaina iltapäivällä  uimahallin pysäkiltä nousi 1:n bussiin paljon koululaisia. Tänään lapsille on järjestettävä kuljetus muulla tavalla.
Torstaina iltapäivällä  uimahallin pysäkiltä nousi 1:n bussiin paljon koululaisia. Tänään lapsille on järjestettävä kuljetus muulla tavalla.

Imatran paikallisliikenne hiljenee työnseisauksen takia perjantaina.
SAK:n järjestämään mielenilmaisuun liittyvä kuljetusalan työnseisaus päättyy illalla kuudelta.

Lakko koskettaa koulukyydityksessä olevia oppilaita, jotka käyttävät paikallisliikenteen vuoroja.
Mansikkalan koulukeskuksessa virallisen kuljetuksen piirissä olevien oppilaiden määrän rehtori Lasse Tiilikka arvioi muutamaksi kymmeneksi.
— Tilanteesta on tiedotettu lasten huoltajille, asiasta ei ole tullut kyselyjä, Tiilikka kertoo.

Matkustajaliikenteen lisäksi lakko keskeyttää suuren osan tavaraliikenteestä. Posti- ja logistiikka-alan työntekijöistä jää pois töistä Imatralla vain pieni osa, mutta jaettavan postin määrä on jäämässä Auto- ja kuljetusalan lakon takia tavallista vähäisemmäksi.
— Postia jaetaan, työnseisauksesta ei ole kovin suurta haittaa, arvioi Imatran ammatillisen paikallisjärjestön puheenjohtaja Jouko Rossi, joka on itse postilaisia.
Pyörien pysähtyminen voi näkyä myös päivittäistavarakaupan hyllyissä viikonlopun aikana,
SAK :n liitojen työnseisauksien piirissä ovat myös rakentajat. Rakennusliiton työntekijät ovat perjantain pois työmailta ja palaavat töihin maanantaiaamuna.
Sähköliiton jäsenten vuorokauden mittainen lakko päättyy lauantaiaamuna kuudelta.

Imatran terästehtaan työntekijöitä on jäämässä perjantaina lakkoon, mutta pääluottamusmies Niina Malmilla ei torstaina ollut tietoa työstä jäävien määrästä eikä vaikutuksesta tehtaan toimintaan. Malm lähtee itse osoittamaan mieltä Helsinkiin.
— Ensimmäisen kerran pääluottamusmiehen asemassa. Edellisen kerran olin mukana 2015, Malm kertoo.

Kaukopää pyörii normaalisti

Stora-Enson Imatran tehtailla työt jatkuvat normaaliin tapaan. Alan työehtosopimuksen mukaisesti prosesseja ei pysäytetä tällaisesta syystä.
Paperilaisten luottamushenkilötkään eivät lähde Senaatintorille.
— Sovimme jo viime vuoden puolella työehtosopimukseen liittyvästä koulutuksesta, joka sattui samalle päivälle, pahoittelee pääluottamusmies Arto Hulkko.
Toistakymmentä osaston luottamushenkilöä on koulutuksessa, mutta Hulkon mukaan joukko on hengessä mukana Senaatintorilla, jonne hän toivoo runsaasi vapaavuorolaisia ja työttömiä osaston jäseniä.
SAK:n jäsenliittojen mielenilmaus ei näy kuntapuolella.
— Tietojeni mukaan kukaan ei ole osallistumassa mielenosoitukseen jäämällä pois töistä. Vapaapäiväläisiä saattaa olla lähdössä, JHL:n pääluottamusmies Tuija Kuikka arvioi tilannetta torstaina.