Pilkkijä putosi jäiden läpi Lappeenrannan Haapajärvellä, onnistui pelastautumaan hyisestä vedestä

Niina Villman

Jäihin pudonnut pääsi omin avuin pois hyisestä Haapajärvestä Lappeenrannassa keskiviikkona. Arkistokuva.
Jäihin pudonnut pääsi omin avuin pois hyisestä Haapajärvestä Lappeenrannassa keskiviikkona. Arkistokuva.

Pilkkijä vajosi heikkoihin jäihin Lappeenrannan Haapajärvellä keskiviikkona iltapäivällä. Avunhuudot kuullut sivullinen ilmoitti hätäkeskukseen jäihin putoamisesta kello 14.22.

Palomestari Arto Suomalainen Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että jäihin pudonnut henkilö pääsi omin avuin ylös avannosta. Jäihin pudonnut mies kylmettyi hyisessä vedessä, mutta hän välttyi sairaalahoitoa vaativilta vammoilta.

Suomalaisen mukaan venäläismies oli ollut pilkkimässä Haapajärven jäällä. Hän vajosi heikkoihin jäihin Haapajärven eteläpäässä, Kärmeniemen ja Niitniemen välisellä alueella.

Kielimuurin takia pelastuslaitos ei heti saanut selvää käsitystä siitä, oliko avantoon vajonnut muita. Varmuuden vuoksi pintapelastajat ja sukeltajat etsivät avannosta muita ihmisiä, mutta muita jäihin pudonneita ei löydetty.

Suomalaisen mukaan on tuurista kiinni, sattuuko pelastustehtävälle lähtevien yksiköiden mukana olemaan venäjää osaavia henkilöitä. Haapajärvelle saatiin venäjää puhuva henkilö Vainikkalan VPK:n yksikön mukana.

Palomestari huomauttaa, että jäät ovat Etelä-Karjalassa todella heikot, eikä jäille ole enää mitään asiaa.

Muokattu kello 15.52: Päivitetty lisätiedoilla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.