Poliisi varoittaa puhelinhuijauksesta Lappeenrannan seudulla – Numero muistuttaa pankin palvelunumeroa, mutta on kansainvälisessä muodossa

Samasta numerosta tehtiin useita huijausyrityksiä pari vuotta sitten.

Venla Tirkkonen

Poliisi varoittaa puhelinhuijauksesta Lappeenrannan seudulla – Numero muistuttaa pankin palvelunumeroa, mutta on kansainvälisessä muodossa

Lappeenrannan poliisi varoittaa puhelimitse tulevista huijausyrityksistä. Rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka kertoo, että poliisille on perjantaina tehty ilmoitus huijauspuhelusta, joka viittaa Nordea-pankin palvelunumeroon.

Henkilö oli saanut puhelun numerosta +358 200 3000, joka muistuttaa erehdyttävästi Nordean palvelunumeroa, mutta on kansainvälisessä muodossa. Jos puhelu tulee kotimaasta, siinä ei näy +358-alkua.

Vainikka huomauttaa, että jos numero on kansainvälisessä muodossa +358 200 3000, asiassa on syytä epäillä huijausta tai sellaisen yritystä.

Perjantain puheluun vastanneelta henkilöltä tiedusteltiin, mikä on asiakkaan käyttämä pankkikonttori. Vainikka sanoo, että asiakas oli toiminut oikein sulkiessaan puhelimen.

Älä avaa numerosta tulleen tekstiviestin linkkiä

Pari vuotta sitten sama numero esiintyi useissa huijausyrityksissä Lappeenrannan seudulla.

Siitä on lähetetty myös tekstiviestejä, joissa pyydetään tapaamiseen tai avaamaan viestissä oleva linkki.

Huijausviesteille tyypilliseen tapaan linkin väitetään olevan esimerkiksi verkkopankin päivitys.

Poliisi varoittaa viestien ja niihin liitettyjen linkkien avaamisesta ja ohjeistaa poistamaan viestin, jossa yritetään urkkia pankkitunnuksia tai maksukortin numeroja sekä olemaan yhteydessä omaan pankkiin mikäli epäilee huijausta.

Tällä kertaa poliisin tietoon on toistaiseksi tullut vain yksi huijausyritys.