Kirjolan yläkoulun ja Parikkalan lukion siirtotiloissa puutteita, lautakunta esittää noin 100 000 euron lisähankintoja

Teknisen käsityön tulityöluokan puuttuminen ei mahdollista opetussuunnitelman mukaista opetuksen järjestämistä.

Katri Levänen

Kirjolan yläkoulu ja Parikkalan lukio aloittivat lukuvuoden siirtotiloissa. Syksyn aikana tiloissa on havaittu puutteita.
Kirjolan yläkoulu ja Parikkalan lukio aloittivat lukuvuoden siirtotiloissa. Syksyn aikana tiloissa on havaittu puutteita.

Kirjolan yläkoulun ja Parikkalan lukion siirtotilat eivät täytä opetussuunnitelman vaatimuksia. Syyslukukauden aikana siirtotiloissa on ilmennyt tarpeita lisähankintoihin opetuksen, työhyvinvoinnin ja työssäviihtymisen kannalta.

Asia käy ilmi Parikkalan kunnan hyvinvointi- ja sivistyslautakunnan esityslistasta. Eesityksen mukaan lisähankinnoista tulisi vuosina vuosina 2020–2022 yhteensä 94 990–103 470 euron kustannukset.

Tulityöluokka puuttuu ja suojaisista katoksista pulaa

Esityslistan mukaan teknisen käsityön tulityöluokkaa ei ole rakennettu. Kyseinen tila tarvitaan, jotta opetussuunnitelman mukaista opetusta voidaan järjestää.

Nykyisten väistötilojen pihassa ei ole katosta kuin A-talon, eli niin sanotun uuden puolen edessä. Vanhan koulun aikana koululaisilla oli sateella mahdollisuus olla katoksen alla suojassa.

Siirtotilojen käytävät ovat ahtaat, joten sadesäällä sisällä oleminen ei ole hyvä vaihtoehto, koska koronaohjeiden mukaan riittävä väljyys pitäisi säilyttää.

Tekninen toimi on valmistellut tarvittavien lisätilojen vuokraamista ja katoksen suunnittelua.

Luokkahuonetta ja sosiaalitiloja kaivataan

Siirtotiloissa on huomattavasti vähemmän luokkahuoneita kuin purettavassa osassa. Tämän vuoksi lukiolaisille ei ole ollut tarjolla opiskelijakunnan omaa huonetta vapaatunneilla tapahtuvaa opiskelua ja kokousten pitoa varten.

Parikkalan lukion opiskelijakunta on esittänyt huoneen hankkimista.

Koulun henkilökunta on tuonut esille tarpeen saada siirtotilojen yhteyteen sosiaalitilat. Tällä hetkellä henkilökunta joutuu käyttämään samoja wc-tiloja oppilaiden kanssa. Henkilökunnalla ei ole myöskään tilaa, jossa he voisivat säilyttää ulkovaatteitaan.

Lautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan keskiviikkona 23. syyskuuta.

Kommentoidut