Nettipetkuttajat yrittävät kiristää ja vaatia lunnaita arkaluonteisista kuvista – Kaakkois-Suomen poliisille on tehty useita rikosilmoituksia bitcoineja vaativista huijareista

Poliisi tavoitti kuusi rattijuoppoa Etelä-Karjalasta. Luumäellä henkilöautot törmäsivät toisiinsa.

Tiina Mutila

Nettipetkuttajat yrittävät kiristää ja vaatia lunnaita arkaluonteisista kuvista – Kaakkois-Suomen poliisille on tehty useita rikosilmoituksia bitcoineja vaativista huijareista

Poliisi varoittaa sähköpostilla tulleista kiristysviesteistä, joissa kerrotaan, että huijarilla on halussaan uhrista arkaluonteista video- tai kuvamateriaalia.

Kaakkois-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että kiristysviesteistä on tehty vuoden alussa useita rikosilmoituksia.

Viesteissä vaaditaan bitcoineja maksettavaksi tai materiaalia levitetään. Poliisi muistuttaa, että lunnaita ei tule maksaa.

Tiedotteen mukaan viestit ovat olleet sähköpostin saapuneissa viesteissä. Viestien lähetysosoite on naamioitu siten, että viesti näyttää tulleen vastaanottajan omasta sähköpostiosoitteesta.

Kyberturvallisuuskeskus neuvoo vaihtamaan salasanan, jos se on mainittu viestissä. Muutoin uhkausviesteihin ei ole tarvetta reagoida eikä huijareille kannata maksaa lunnaita.

Ei salasanoja kannattaa käyttää eri palveluissa ja vahva salasana suojelee arvaamiseen perustuvilta hyökkäyksiltä ja tunkeutumisyrityksiltä.

Kameran voi peittää esimerkiksi teipillä, tarralla tai tarkoitukseen suunnitellulla, tietokoneen kameran päälle kiinnitettävällä suojalla.

Kuusi rattijuoppoa kiinni Etelä-Karjalassa

Poliisi tavoitti liikennevalvonnan yhteydessä kuusi rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa Etelä-Karjalassa viikonloppuna.

Neljän epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Yhden kuljettajan epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Poliisi tavoitti kuljettajat Luumäeltä, Lappeenrannasta Lapveden ja Alakylän kaupunginosista, Imatralta ja Parikkalasta.

Kaksi henkilöautoa törmäsi toisiinsa Luumäellä perjantaina.

Toinen kuljettajista ajoi keskellä tietä ja vastaan ajanut kuljettaja yritti väistää tien laitaan, mutta autojen etukulmat osuivat toisiinsa.

Toinen kuljettaja vietiin Etelä-Karjalan keskussairaalalle tarkistuttamaan vammansa. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.