Ovakon pääluottamusmies Niina Malm avoimin mielin omistajavaihdoksesta: Kaksoisraide nousee nyt aivan uuteen arvoon

Malmin mukaan Nippon-yhtiön osaaminen istuu hyvin myös Ovakolle.

Matti Veijalainen

Niina Malm lähti torstaiaamuna kotoaan tehtaalle kuulemaan henkilöstön ajatuksia yrityskaupasta. Itse pääluottamusmies odottaa kaupan tuovan Imatralle uutta osaamista.
Niina Malm lähti torstaiaamuna kotoaan tehtaalle kuulemaan henkilöstön ajatuksia yrityskaupasta. Itse pääluottamusmies odottaa kaupan tuovan Imatralle uutta osaamista.

Ovakon pääluottamusmies Niina Malm otti tiedon aamuisesta yrityskaupasta vastaan valoisalla mielellä. Japanilainen Nippon-yhtiö julkisti tänään kaupan, jolla se osti koko Ovakon osakekannan.

Malm oli kuullut asian tuoreeltaan tehtaanjohtajalta ja se kuulosti lähtökohtaisesti hyvältä. Päätyminen pääomasijoitusyhtiö Tritonin omistuksesta jo entuudestaan alalla olevan konsernin alaisuuteen tuntuu hänestä luontevalta.

Näen tässä hyviä mahdollisuuksia. — Niina Malm

— Näen tässä hyviä mahdollisuuksia, toteaa Malm.

Uusi omistaja on teräsmarkkinoiden jättiläinen. Malm odottaa sen tuovan erikoisterästen valmistukseen myös Imatralle uutta osaamista. Japani on teknologiassa ja myös terästeollisuudessa edelläkävijämaita.

Nippon-yhtiö on Malmille entuudestaan kohtuullisen tuntematon, mutta aamun tiedonhankinta oli jo tuonut selvyyttä moneen kysymykseen.

— Sen verran katselin netistä heidän segmenttiosaamistaan, että oikein hyvin siihen satutaan.

Kansainvälinen myyntikoneisto myös Ovakon taakse

Triton ehti omistaa Ovakon seitsemän vuoden ajan, mikä on Malminkin mielestä pitkä kausi sijoitusyhtiölle. Hän arvelee vastaavilla toimijoilla viiden vuoden olevan jo maksimiaika omistuksille.

Imatran kohdalla Malm ei odota kuitenkaan suuria muutoksia ainakaan lähitulevaisuudessa. Sen sijaan jo työn alla oleva kaksoisraide nousee hänen mielestään nyt aivan uuteen arvoon.

Uusi omistaja avaa Ovakollekin kansainvälisen myyntikoneiston.

— Tästähän lähtee suora yhteys Aasiaan, viittaa Malm Imatran rajanylityspaikkaan.