Turvapaikanhakijoille tietoa Suomen lainsäädännöstä ja seksuaalirikoksista — Konnunsuolla infottu, Vuoksenhovi seuraavaksi

Kaakkois-Suomen poliisi on infonnut Konnunsuon vastaanottokeskuksessa olevia turvapaikanhakijoita muun muassa poliisin toiminnasta. 24. toukokuuta pidetyssä infotilaisuudessa komisario Jarmo Junna ja vanhempi konstaapeli Timo Härkönen Kaakkois-Suomen poliisista kertoivat tilaisuudessa poliisin toiminnasta, tehtävistä, lainsäädännöstä ja seksuaalirikoksista Suomessa oleskelevan oikeuksista ja velvollisuuksista.

Konnunsuolle sijoitetut turvapaikanhakijat oli jaettu valistustilaisuutta varten pienryhmiin. Tilaisuus voitiin pitää erikseen kieliryhmien mukaan arabiaa ja afgaania puhuville. Noin 120 turvapaikanhakijaa oli kuulemassa poliisin valistustilaisuutta.

Tilaisuudet jatkuvat, ja seuraavan kerran vuorossa on Imatran Vuoksenhovi.

Alkuvuoden aikana poliisi on pitänyt turvapaikanhakijoille myös pienempiä infotilaisuuksia Etelä-Karjalassa. Junnan mukaan tarvetta turvapaikanhakijoille pidettäville infotilaisuuksille on vastakin.

— Tarkoitus on, että nämä tilaisuudet olisivat säännöllisiä, koska vastaanottokeskuksien asukkaat vaihtuvat. Pyrimme pitämään infon aina uusille turvapaikanhakijoille.

Lue lisää torstain Etelä-Saimaasta tai mobiilisovelluksesta.

Aleksi Ristimäki

Anniina Meuronen