Parikkalan kunnanhallituksella valmiutta tehdä elinkeinopolitiikkaa Rautjärven ja Savonlinnan kanssa

Vihreät ja sitoutumattomat esittivät valtuustoaloitteessaan elinkeinojohtajan viran lakkauttamista sekä elinkeinojen kehittämistyötä yli kunta- ja maakuntarajojen.

Mika Strandén

Parikkalan Kolmikannan rajanylityspaikka lokakuussa 2009.
Parikkalan Kolmikannan rajanylityspaikka lokakuussa 2009.

Valtuustoaloite Parikkalan elinkeinojohtajan viran lakkauttamisesta ja elinkeinojen kehittämisen uudelleen järjestämisestä sai myönteisen vastaanoton kunnanhallitukselta.

Tiistaina kokoontunut kunnanhallitus päätti, että se ottaa ensi vuoden talousarvion ja vuosien 2020—2022 taloussuunnitelman valmistelussa huomioon elinkeinojen kehittämisen ja mahdollisen hankeyhteistyön Savonlinnan ja Rautjärven kanssa.

Lisäksi kunnanhallitus päätti, että seudullista yhteistyötä ja kunnan resursseja elinkeinojen kehittämiseksi tarkastellaan vuoden 2021 talousarvion valmistelun yhteydessä.

Uus-Parikkalan sitoutumattomien ja vihreiden valtuustoryhmät esittivät valtuustoaloitteessaan, että talouden kiristyessä kunnan elinkeinojohtajan virka on lakkautettava ja elinkeinojen kehittäminen on järjestettävä uudelleen yli kunta- ja maakuntarajojen.

Ryhmät esittivät, että vaihtoehtoja elinkeinojen kehittämiseen tutkitaan yhdessä Savonlinnan ja Parikkalan kanssa. Aloitteen mukaan kuntarajat ylittävä yhteistyö on välttämätöntä, kun kunta varautuu Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämiseen.

Uusimmat uutiset