Utin Helikopteripataljoona ryhtyy harjoittelemaan pimeälentoa helikopterilla — Etelä-Karjalassa voi näkyä matalalla lentäviä koneita ensi viikon maanantaista lähtien

Harjoituksen aikana voidaan käyttää myös valonheittimiä.

Lauri Vuorenmaa

Utin Helikopteripataljoona ryhtyy harjoittelemaan pimeässä lentämistä ensi maanantaina. Arkistokuva.
Utin Helikopteripataljoona ryhtyy harjoittelemaan pimeässä lentämistä ensi maanantaina. Arkistokuva.

Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan pimeälentokoulutukset alkavat ensi viikon maanantaina. Harjoitukset osuvat viikoille 4, 6, 14 ja 16 ja ne suoritetaan pääsääntöisesti Kymenlaaksossa.

Helikopterimiehistöjen pimeälentokoulutus toteutetaan NH90-kuljetuskoptereilla ja MD500-kevythelikoptereilla. Koulutuslennoissa käytetään ajoittain matalaa lentokorkeutta ja niiden aikana tehdään maastolaskuja. Myös valonheittimiä saatetaan käyttää.

Harjoituslentoja suoritetaan noin 150 kilometrin säteellä Utin lentokentästä. Osa lennoista suuntautuu eteläiselle meri- ja rannikkoalueelle. Koulutusviikkoina lennot aloitetaan maanantai-iltaisin ja ne päättyvät torstain ja perjantain välisenä yönä. Pimeälennot tehdään kello 17-04 välisenä aikana. Koulutusviikoille sattuvina arkipyhinä pimeälentokoulutusta ei pidetä.

Lentotoiminnasta voi aiheutua meluhaittaa.

Pimeälentoharjoitukset liittyvät helikopterimiehistöjen koulutukseen sekä virka-apuvalmiuteen kuuluvan pelastuspäivystyksen harjoitteluun.

Uusimmat uutiset