Karhunpentu piipahti Imatran keskusliikenneasemalla torstaina aamuyöllä — Katso video!

Kuvakaappaus Toni Nokelaisen videosta

Karhun pentu juoksenteli keskusliikenneasemalla torstaina aamuyöllä.
Karhun pentu juoksenteli keskusliikenneasemalla torstaina aamuyöllä.

Taksikuljettaja Toni Nokelaisen evästauko töissä keskeytyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun hän havaitsi pihalla jotain erikoista.

Keskusliikenneaseman pihalla nimittäin tallusti pieni karhu.

— Sieltä se nurkan takaa tuli juoksentelemaan. Kyllä se vähän hämmästytti, kun keskellä kaupunkia karhu tepastelee, Nokelainen muisteli tapahtumaa.

Karhu vieraili keskusliikenneasemalla kello 04.08 torstaina aamuyöstä. Karhun vierailu tallentui videon muodossa Nokelaisen älypuhelimeen. Nokelaisen kuvaama video on katsottavissa uutisen lopussa.

Nokelainen kertoo, että hän bongasi facebookista karhuhavaintoja myös Imatran ajojen radan varrelta, maalisuoralta. Hän epäilee kyseessä olleen saman karhun.

Nokelainen soitti havainnosta hätäkeskukseen.

Kyseinen keskusliikenneasemalla tepastellut karhu oli mitä ilmeisemmin ylivuotinen erauspentu, joka oli luonnosta eksynyt kaupunkiin.

Erauspennut yleensä harmittomia

Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksen suurpetoyhdyshenkilöllä Petri Pesosella ei tästä kyseisestä tapauksesta ole yksityiskohtaista tietoa.

Pesonen kertoo yleisesti, että emä jättää touko-kesäkuussa edellisvuoden pennut kulkemaan ominensa, kun sillä tulee kiima-aika. Näin ollen erauspennut saattavat haahuilla missä sattuu.

— Aikaisemmin emä hoiti ajatustyön, mutta pennut kun ovat yksinään, niin ne ovat vähän hölmöjä. Niillä ei ole itsesuojeluvaistoa, hän toteaa.

Pesosen mukaan nämä ovat yleensä melko harmittomia, ja menevät ihmisiä karkuun.