Lappeenranta selvitti koulujen kunnostustarpeen, myös mahdollisesti purettavien osalta

Mika Strandén

Sammonlahden liikuntahallin korjaamiseen arvioidaan menevän lähivuosina 1,6 miljoonaa euroa. Koko hallin perusparannus maksaisi neljä miljoonaa euroa.
Sammonlahden liikuntahallin korjaamiseen arvioidaan menevän lähivuosina 1,6 miljoonaa euroa. Koko hallin perusparannus maksaisi neljä miljoonaa euroa.

Lappeenrannan länsialueen kouluja, päiväkoteja ja liikuntatiloja on lähivuosina korjattava yli kymmenellä miljoonalla eurolla. Jos ne kaikki haluttaisiin perusparantaa nykyajan vaatimuksia vastaaviksi, rahaa olisi varattava yhteensä liki 40 miljoonaa euroa.

Kaupungin tilakeskus selvitytti käytössä olevien tilojen kunnon ja korjaustarpeet. Lappeen uuden koulun osalta selvitystä ei katsottu aiheelliseksi

Vaikka alueen kouluverkkoa ollaan uudistamassa ja kouluja mahdollisesti sulkemassa keskittämisen myötä, on rakennusten kunnosta huolehdittava.

— Koulujen ja päiväkotien on oltava kunnossa, tilojen terveellisiä ja turvallisia, tilakeskuksen johtaja Katri Tolvanen korostaa.

Kuinka isoja remontteja tehdään, riippuu kaupunginvaltuuston palveluverkkopäätöksestä. Mahdollisesti lakkautettaviin kouluihin ja päiväkoteihin tehdään tarpeelliset korjaukset, mutta ei mitään ylimääräistä.

Lavolan koulun osalta vielä keskeneräinen kuntokartoitus ei Tolvasen mukaan tuonut isoja yllätyksiä, vaan tulokset vastasivat pääosin olemassa olleita käsityksiä.

— Joissakin kohteissa esimerkiksi vesikattojen ja julkisivujen osalta on esitetty toimenpiteinä lisätutkimuksia, joten niiden kustannuksiakaan ei ole arvioitu. Lisätutkimusten myötä voi tulla uusia korjaustarpeita ja -kustannuksia, Tolvanen muistuttaa.

Välttämättömät toimenpiteet tehdään aina, oli niihin investointimäärärahoin varauduttu tai ei.

Kaija Lankia

Rakennuksissa havaituista puutteista, korjaustarpeista ja -kustannuksista tarkemmin torstain painetussa lehdessä ja Etelä-Saimaan mobiilisovelluksessa.

Luetuimmat

Kommentoidut