Wiipurin Sudet jääpalloilun Suomen mestariksi ylivoimaisella suorituksella

Inka Nordlund

Wiipurin Susien joukkue juhli Suomen mestarina kotiyleisön edessä Lappeenrannan Kisapuistossa sunnuntaina.
Wiipurin Susien joukkue juhli Suomen mestarina kotiyleisön edessä Lappeenrannan Kisapuistossa sunnuntaina.

Lappeenrantalainen Wiipurin Sudet on edelleen täysin omaa luokkaansa jääpalloilun naisten SM-sarjassa. Sunnuntaina Sudet nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruutensa, kun se kaatoi Kisapuiston tekojääradalla pelatussa loppuottelussa Porvoon Akilleksen näytöstyyliin maalein 19—2 (9—1).

— Tuntuu aika hienolta. Meidän porukkamme on ihan huikea. Olemme Suomen parhaita. Olemme pelanneet niin monta vuotta yhdessä ja löydämme toisemme kentällä hyvin. On tosi hienoa pelata tässä joukkueessa. Emme pelaa yksilöinä, vaan syöttelemme paljon ja olemme oikeasti joukkue, Susien kapteeni Anna Tiippana kertoi mestaruuspokaali kainalossaan.

Susien ylivoiman pohjana on vuosikaudet mukana pysynyt ydinryhmä. Riina Ellonen oli voittamassa tyttöjen Suomen mestaruutta jo vuonna 2005.

— Rakensimme oman pelitapamme suunnilleen jo kahdeksan vuotta sitten. Se toimii, minkä lisäksi meillä on tosi hyviä yksilöitä. Nyt se kantaa hedelmää. Harmi, että muilla joukkueilla ei ole samanlaista pohjaa kuin meillä. Toivottavasti muut yrittävät tulevaisuudessa päässä meidän tasollemme, Ellonen tuumi tuore kultamitali kaulassaan.

Anssi Silvennoinen

Anssi Silvennoinen

Uusimmat uutiset