Alisa Vainion vauhti alkaa kiihtyä — lauantaina on edessä taas testijuoksu ja viikon päästä Kalevan Kisat

Mika Strandèn

Alisa Vainio ja viime kesästä lähtien häntä valmentanut Jarmo Viskari rakentavat juoksijan kuntoa kärsivällisesti, koska takana on vammojen vuoksi pitkä epävarmuuden kausi.

Alisa Vainio on mukana Seinäjoen Kalevan Kisojen 10 000 metrillä. Ensi perjantaina juostavan kilpailun lisäksi lappeenrantalainen on ilmoittautunut myös sunnuntain 5 000 metrin juoksuun.

Vainion valmentaja Jarmo Viskari sanoo, että vitonen on ohjelmassa, jos se perjantain jälkeen tuntuu urheilijasta järkevältä juosta.

— Koko ajan on kunto mennyt parempaan suuntaan, Viskari kuvaa valmennettavansa tilannetta.

Vainio avasi kesän kilpailukautensa juhannuksen alla Leppävirralla, missä kymppi taittui aikaan 37.10,81. Kalevan Kisojen mestaruusjuoksussa 2015 Vainion aika samalla matkalla oli 32.58,18.

Joensuun Suomi-juoksussa viikko sitten lauantaina hän kellotti vauhtikestävyysharjoituksena maantiekympin aikaan 37.40. Seuraava juoksu ohjelmassa on tänään lauantaina Hämeenlinnassa juostava maantiekymppi.

Tarkkaa tuloskuntoa 19-vuotiaan kestävyysurheilijan kohdalla ei osata sanoa. Tuntuma kunnosta on Viskarin mukaan 1 000 metrin ja 400 metrin vetojen ja vauhtikestävyysharjoitusten perusteella ja Kalevan Kisoista odotetaan niiden pohjalta ”jotain parempaa” kuin Leppävirran kymppi.

Harjoittelu on sujunut ohjelman mukaan, mutta pilalle menneen viime kauden ja kevään vaivojen vuoksi kärsivällisyys ja kropan tarkkailu ovat avainasemassa.

— Aina se on taiteilua kaikilla urheilijoilla, Viskari sanoo.

Viskarin mukaan Vainion harjoittelu on joka tapauksessa huippu-urheilijan harjoittelua. Loppukesän ohjelma tarkentuu sen mukaan, mitä harjoittelu ja kisakunto näyttävät.

— Tämä on paluukesä joka tapauksessa.

Ilmoittautumisaika Kalevan Kisoihin päättyi keskiviikkona. Seinäjoelle on lähdössä 18 urheilijaa eteläkarjalaisista seuroista.

Vainion lisäksi vahvoja mitaliehdokkaita ovat loikkaajat Simo Lipsanen ja Senni Salminen ja ehkä myös Arttu Tyystjärvi, kestävyysjuoksija Panu Jantunen, korkeushyppääjä Jesse Huttunen ja kävelijät Aku Partanen, Tiia Kuikka ja Elisa Neuvonen.

Kalevan Kisat

Mukaan ilmoittautuneita eteläkarjalaisia urheilijoita:

Lappeenrannan Urheilu-Miehet:

Seiväs Tuomas Outinen

Pituus Simo Lipsanen

3-loikka Simo Lipsanen

20 km kävely Aku Partanen

400 m Kristiina Halonen

5000 ja 10000 m Alisa Vainio

100 m aj Jatta-Juulia Hanski

400 m aj Kristiina Halonen

Seiväs Elina Peltola

Kuula Salli Kirvesmies

Keihäs Saara Lipsanen

10 km kävely Tiia Kuikka ja Elisa Neuvonen

Imatran Urheilijat:

3-loikka Antti Inkinen, Arttu Tyystjärvi

keihäs Toni Lifländer

3-loikka Senni Salminen

Parikkalan Urheilijat:

800 m, 1500 m, 5000 m Panu Jantunen

Savitaipaleen Urheilijat

korkeus Jesse Huttunen

Vesa Salminen

Vesa Salminen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat