Jokipojat tyrmäsi Ketterän heti alussa – "Vastustaja oli tulikuuma, mutta emme siltikään olleet valmiita tuohon ensimmäiseen kymppiin"

Ketterä on voittanut tämän vuoden puolella vasta kaksi ottelua.

Joonas Tapaninen

Jaakko Lantan tehopisteet eivät riittäneet kääntämään ottelua Ketterän voitoksi. Arkistokuva.
Jaakko Lantan tehopisteet eivät riittäneet kääntämään ottelua Ketterän voitoksi. Arkistokuva.

Väkevä pelin alku siivitti Joensuun Jokipojat kotivoittoon Imatran Ketterästä. Keskiviikon Mestis-kamppailu Mehtimäellä oli pelitilanteiden valossa äärimmäisen tasainen, josta kielivät myös ottelun loppulukemat 4–3 (2–1, 1–0, 1–2).

Voitto oli Jokipojille neljäs putkeen. Ketterä on tämän vuoden puolella voittanut vasta kahdesti. Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen oli tyytyväinen laukaisumäärään, mutta kiekollinen huolellisuus jätti hänen mukaansa paljon parantamisen varaa.

– Vastustaja oli tulikuuma, mutta emme siltikään olleet valmiita tuohon ensimmäiseen kymppiin, Lehtonen tuumi.

Jokipojat pääsi kahden maalin karkumatkalle Ville Räisäsen ja Terry Andin osumilla. Ketterä ei päästänyt Jokipoikia kuitenkaan karkumatkalle, vaan Jesse Hallikas kavensi nopeasti isäntien toisen osuman jälkeen.

– Saimme hyvin pelistä kiinni ja paransimme, mutta toisen erän alun olimme taas vähän purjeissa, Lehtonen kertoi.

Lantta Ketterän näkyvin

Jokipoikien maalivahti Roope Taponen piti kotijoukkuetta pystyssä vaikeilla hetkillä torjuen 34 laukausta.

– Karvauspelaaminen onnistui paremmin kuin aikaisemmissa peleissä, ja saimme pienillä viilauksilla hyökkäyspäässä hyviä riistoja. Kaksijakoinen fiilis. Monet asiat menivät eteenpäin, mutta kiekollisen pelin huolellisuuden kanssa on paljon tekemistä. Sen asian työstämistä jatkamme, Lehtonen summasi.

Ketterän ja koko ottelun näkyvin pelaaja oli kultakypärää kantanut Jaakko Lantta, joka pohjusti hienoilla syötöillä Hallikkaan ja Arttu Rämön tekemät maalit ja toi vielä pelin viimeisellä minuutilla vieraat maalin päähän.

Ketterän maalissa Samuli Tervo torjui 29 laukausta. Isäntien neljäs maali pelin lopussa syntyi tyhjiin.

Luetuimmat