Jos 20 prosenttia väestöstä sairastuisi, se tarkoittaisi Lappeenrannassa 14 500 tartuntaa – Simulaatiotyökalulla voit itse testata, miten korona leviäisi Etelä-Karjalassa

Suomalainen Cubiq Analytics on tehnyt kolmeen eri datalähteeseen perustuvan koronasimulaation. Se arvioi tartuntojen, sairaalahoitoa vaativien ja tehohoitoa vaativien määrää sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain.

Näyttökaappaus simulaatiosta

Laskelmat perustuvat suoriin prosenttiosuuksiin väestödatasta. Todellisuudessa virus ei leviä tasaisesti kuntien kesken.
Laskelmat perustuvat suoriin prosenttiosuuksiin väestödatasta. Todellisuudessa virus ei leviä tasaisesti kuntien kesken.

Suomalainen analytiikkatalo Cubiq Analytics on tehnyt koronaviruksen leviämistä arvioivan simulaatiotyökalun. Etelä-Karjalan sairaanhoitopiiriä ja Lappeenrantaa koskeviin arvioihin voit tutustua täällä.

Data perustuu Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Imperial College Londonin ja maailman terveysjärjestö WHO:n antamiin arvioihin. Kunkin pohjalta simulaatio arvioi tartunnan saavien, sairaalahoitoa ja tehohoitoa vaativien ihmisten lukumääriä sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain.

THL:n arvion mukaan koronaviruksen saa Suomessa 20–60 prosenttia väestöstä. 72 600 asukkaan Lappeenrannassa 20 prosenttia tarkoittaisi yli 14 500 koronatartuntaa. Laskelmat perustuvat suoriin prosenttiosuuksiin väestödatasta. Todellisuudessa virus ei leviä tasaisesti kuntien kesken.

Alta näet THL:n arvioita noudattavan koko Etelä-Karjalaa koskevan ennusteen.

Näyttökaappaus simulaatiosta

6114836.jpg

Tällä hetkellä todettuja tartuntoja Etelä-Karjalassa on yhdeksän, mikä on 0,007 prosenttia maakunnan asukkaista. Suomessa kaikkia koronavirusepäilyjä ei kuitenkaan testata.

Luetuimmat

Kommentoidut