Asukas tukki viemärit ja jätti hanat vuotamaan Lappeenrannassa — Vesi valui koko kerrostalon läpi aiheuttaen mittavat vahingot

Kai Skyttä

Vesi oli ehtinyt valua ainakin tunnin kerostaloasunnossa ennen kuin hätäkeskus sai asiasta tiedon.
Vesi oli ehtinyt valua ainakin tunnin kerostaloasunnossa ennen kuin hätäkeskus sai asiasta tiedon.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen pelastajat, poliisi, ensihoito ja taloyhtiön huoltomies joutuivat todistamaan erikoista vesivahinkoa Lappeenrannan Peltolassa keskiviikkoaamuna.

Kerrostalon ylimmässä kerroksessa asuva henkilö oli tukkinut asunnon viemärien kaikki vedenpoistoaukot ja avannut kaikki vesihanat vuotamaan valtoimenaan.

Pelastuslaitoksen mukaan neljännen kerroksen asunto oli täynnä vettä eli sitä oli lattialla useiden senttimetrien kerros. Vesi imeytyi seinän läpi naapuriin ja valui alakertaan asti kolmen kerroksen asuntojen läpi.

Paloesimies Mikko Tuure pelastuslaitokselta arvioi, että määrästä ja vahingosta päätellen vesi oli ehtinyt valua asunnossa vähintään tunnin. Asukas oli asunnossa valveilla ja hänet toimitettiin sairaalaan.

— Teko ei ollut vahinko. Ilmeisesti kyse ei ollut itsensä vahingoittamisesta vaan jostain muusta, Tuure sanoo.

Rakennuksen kärsimiä vahinkoja on tässä vaiheessa Tuuren mukaan vaikea arvioida.

— Seuraavaksi täytyy kuivattaa ja kartoittaa vahingot. Tiedossa on iso ja kallis savotta.

Pelastuslaitos sai tilanteesta ilmoituksen hätäkeskuksen kautta aamukahdeksan jälkeen. Ilmoituksen asiasta teki naapuri. Ensimmäisenä paikalla oli huoltomies.

— Ei ihan joka päivä tule tällaista tapausta vastaan, Tuure toteaa.