Imatralla ryhmä 22 testattiin viiden puolueen kokoonpanossa jo ensimmäisessä kokouksessa—rivit pitivät äänestyksessä

Imatran valtuuston vasemmistoryhmät laittoivat äänestykseen kaupunkikonsernin sisäisen hinnoittelun tonttivuoksissa. Äänestys ei jakanut perussuomalaisia ja sinisen tulevaisuuden ryhmää eri leireihin.

Hannu Ojala

Valtuuston ongelmat tekniikassa jatkuivat. Vaikeuksia oli Timo Mykrällä (vas.), ja auttajana toimi käyttöteknikko Jarmo Jäppinen. Tilannetta seurasivat Anssi Piirainen (vas.) ja Pekka Räty (kesk.).
Valtuuston ongelmat tekniikassa jatkuivat. Vaikeuksia oli Timo Mykrällä (vas.), ja auttajana toimi käyttöteknikko Jarmo Jäppinen. Tilannetta seurasivat Anssi Piirainen (vas.) ja Pekka Räty (kesk.).

Perussuomalaisten Imatran valtuustoryhmän puheenjohtaja Timo Härkönen ja sinisen tulevaisuuden nokkamies Erkki Saarimäki vakuuttelivat yhteistyöhaluaan porvarillisten puolueiden yhteisessä ryhmä 22:ssa Imatran kaupunginvaltuuston kokouksen alussa.
Yhteistyökyky laitettiin testiin, kun valtuuston esityslistalla edettiin kohtaan, jossa valtuustolle esitettiin hyväksyttäväksi Imatran Toimitilat Oy:lle siirtyneiden rakennusten maapohjien vuokrahinnat.

Kaupunginhallituksen esityksen lähtökohta oli tekninen ja sisäinen tilinpidollinen siirto kaupunkikonsernin sisällä.
Sosiaalidemokraattinen ryhmä näki kysymyksen toisesta vinkkelistä.
Valtuutettu Heikki Tannisen (sd.) mielestä esityksessä ei huomioitu yksilöiden tonttien erilaista arvoa ja arvon kehitystä, ja hän esitti asian palauttamista uudelleen valmisteluun .
Pöydälle panemista kannatti myös vasemmistoliiton ryhmä.

Asiassa oli kyse siitä, millä vuosivuokralla emokaupunki vuokraa kaupungin omistamalle Imatran Toimitilat Oy:lle 18 kiinteistön maapohjan.
Hinnoittelu tuli päätettäväksi sen jälkeen, kun kiinteistöjä hallinnoinut kaupungin liikelaitos oli lakkautettu, ja rakennusten omistus oli siirretty toimitilayhtiölle.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat