Lappeenrannassa alkaa uudenlainen yhteistyö yliopiston ja Visman välillä — Kampuksen vapaisiin tiloihin on tarkoitus saada vuokralle lisää yksityisiä toimijoita

Visma Solutions haluaa helpottaa työn ja opiskelun yhdistämistä avaamalla sivutoimipisteen yliopistolle.

Kai Skyttä

Visma Solutions avaa sivutoimipisteen Skinnarilan kampukselle.
Visma Solutions avaa sivutoimipisteen Skinnarilan kampukselle.

Lappeenrantalainen ohjelmistokehitysyritys Visma Solutions avaa sivutoimipisteen Lut-yliopiston (Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto) tiloihin. Käytännössä Visma on avannut työskentelytiloja kampukselle, joihin kaikilla yrityksen työntekijöillä on mahdollisuus mennä tekemään töitä. Visma Solutionsin rekrytointivastaava Inka Lampinen kertoo, että yhteistyöllä pyritään helpottamaan muun muassa työn ja opiskelun yhdistämistä.

— Tällainen yhteistyö tarjoaa kampuksella opiskeleville osa-aikaisille työntekijöillemme mahdollisuuden tehdä töitä vaikka koulupäivien aikana.

— Kyllä me ajattelemme, että tämä on pysyvä ratkaisu. — Ari-Pekka Salovaara

Yhteistyön valmistelut aloitettiin noin vuosi sitten. Lampinen kertoo, että Suomen Yliopistokiinteistöt otti yhteyttä Vismaan viime syksynä.

— Kartoitimme sitten sisäisesti, että olisko tällaiselle tarvetta tai halukkuutta, ja kyllä sitä oli.

Käytännössä Visma on vuokralla Suomen Yliopistokiinteistöjen tiloissa. Visman toimitusjohtaja Ari-Pekka Salovaara kertoo, että yrityksen toimitilat keskustassa ovat muutenkin käymässä liian pieniksi, joten sivukonttorin avaaminen Skinnarilan kampukselle tuntui luontevalta vaihtoehdolta. Salovaaran mukaan Visma on asennoitunut olemaan kampuksella toistaiseksi.

— Kyllä me ajattelemme, että tämä on pysyvä ratkaisu.

Yliopiston rehtori Juha-Matti Saksan mukaan on mahtavaa, että yritykset vahvistavat läsnäoloaan kampuksella.

— Mitä paremmin meidän kanssa yhteistyötä tekevillä yrityksillä menee, sen parempi se on meillekin. Toivomme ehdottomasti lisää yrityksiä kampukselle.

Kampukselle toivotaan lisää toimijoita

Suomen Yliopistokiinteistöjen asiakkuuspäällikkö Esko Ollikainen kertoo, että Lappeenrannan kampukselle on tarkoitus saada lisää yksityisiä toimijoita. Vuodenvaihteessa valmistuneissa kampuksen uusissa tiloissa on Ollikaisen mukaan noin 1000 neliötä vapaata, vuokrattavaa tilaa.

— Vismaa pidetään niin sanottuna ankkuriyrityksenä, jonka kautta tavoitellaan sitten muidenkin toimijoiden mielenkiintoa.

Visman ja Lutin yhteistyö tukee yliopiston ja Suomen Yliopistokiinteistöjen tavoitetta vahvistaa uudistetun Lappeenrannan kampuksen yhteiskäyttöisyyttä eri toimijoiden kesken. Ollikainen kertoo, että yhteistyö käynnistettiin pohtimalla yhdessä yliopiston kanssa, mitkä tahot loisivat parhaiten synergiaa kampusalueelle. Myös ohjelmistosuunnittelijoiden ja koodareiden kasvava tarve työmarkkinoilla vaikutti yhteistyötä suunniteltaessa.

— Tunnistimme, että tässä olisi hyvä mahdollisuus auttaa sekä opiskelijoita siirtymään työelämään, että Vismaa rekrytoimaan työvoimaa kasvavaan ohjelmistopuolen työtarpeeseen.

Visman sivutoimipisteen avaaminen Skinnarilan kampukselle mukailee Ollikaisen mukaan suuntaa, johon kampuksia halutaan kehittää. Korkeakoulujen yritysyhteistyötä on Suomessa nähtävillä jo esimerkiksi Tampereella, jossa korkeakoulujen Kampusareena kokoaa yhteen yksityisiä toimijoita ja opiskelijoita.

— Tämä on suunta, johon muitakin kampuksia tullaan pitkässä aikavälissä kehittämään, Ollikainen toteaa.

Uusimmat uutiset