Tuuli kaatoi puun ja vesisade sai parit paikat lainehtimaan Lappeenrannassa — Olisiko ukkosmyräkkä ajanut jollankin ajelehtimaan?

Niina Villman

Tuuli kaatoi puun ja vesisade sai parit paikat lainehtimaan Lappeenrannassa  — Olisiko ukkosmyräkkä ajanut jollankin ajelehtimaan?

Lappeenrannan yli tiistaina pyyhkinyt ukkosrintama aiheutti iltakuuden ja seitsemän välillä pelastuslaitokselle muutamia tehtäviä.

Lavolankadulta käytiin korjaamassa sille kaatunut koivu. Puu tukki vain toisen kaistan ja se saatiin tieltä äkkiä pois.

Orioninkadulla oli havaittavissa pienimuotoista tulvimista, sillä kadun päälle nousi sateessa muutamankymmenen sentin vesikerros. Pelastuslaitos harjasi kaivonkansia puhtaiksi roskista ja vesi pääsi poistumaan.

Loitsukadulta tuli ilmoitus veden tulvimisesta omakotitalon kellariin. Lattiakaivo alkoi kuitenkin vetää ja pelastajat käännytettiin tehtävältä takaisin.

Puolen seitsemän maissa tuli vielä ilmoitus, että ihminen on mahdollisesti joutunut vedenvaraan Kaupunginlahdella. Paikalta löytyi kuitenkin vain irti päässyt jolla.

Puoli kahdeksalta lähdettiin kuivaamaan omakotitalon kellaria Tuuliankadulle. Sadevesi oli saanut tilan tulvimaan, vettä ehti kertyä lattialle kymmenkunta senttiä. Pelastuslaitos poisti veden pumpuilla ja lastoilla ja omistajan tehtäväksi jää paikkojen kuivatus ja vuodon syyn selvittäminen.

Lisätty klo 20.48 kellarin kuivatus Tuuliankadulla.

Uusimmat uutiset