Silla Pöyry Miller-tangon pyörteissä lauantaina Seinäjoen tangofinaalissa— 18-vuotias Pöyry on tämänvuotisen kisan kuopus

Lappeenrantalainen kisan kuopus myöntää jännittävänsä etukäteen, mutta se kuuluu kisaan—Hän on tyytyväinen, että sai esitettäväkseen juuri Miller-tangon ja Olet maailmain -tangon

Mika Strandén

Silla Pöyry hämmentyi hetkeksi pääsystä tangofinaaliin. - En ollut edes varma, oliko nimeni todella sanottu. Kisan kuopus valmistautuu loppukilpailuun harjoittelemalla ja rauhoittelemalla itseään.
Silla Pöyry hämmentyi hetkeksi pääsystä tangofinaaliin. - En ollut edes varma, oliko nimeni todella sanottu. Kisan kuopus valmistautuu loppukilpailuun harjoittelemalla ja rauhoittelemalla itseään.

Lappeenrantalainen Silla Pöyry, 18, kilpailee tangokuningattaren tittelistä lauantai-iltana Seinäjoen tangomarkkinoilla.

Finaalipaikka heltisi torstai-iltana, jolloin hän kisan kuopuksena lauloi kisan Ruusunkukka ja kyyhkynen -tangon ja omana suosikkinaan Liljankukan.

Kokemus on ollut ensikertalaiselle hänen omien sanojensa mukaan uskomaton.

Miltä tuntui, kun sait tietää päässeesi loppukilpailuun?

— Hämmennyin hetkeksi. En ollut edes varma, oliko nimeni todella sanottu.

— Tuomariston arvioita ei torstaina kuulunut selvästi lavan taakse. Kiva jälkikäteen kuulla, jos Tarja Närhi kehui ja olisi halunnut adoptoida minut yhdeksi tangotytöistään.

Tiedätkö jo, mitkä ovat kilpailukappaleesi finaalissa?

— Laulan Miller-tangon ja Olet maailmain, joka on uudempaa tangotuotantoa. Olen hyvin tyytyväinen. Ne ovat juuri ne tangot, jotka kuulostavat parhaimmilta. Pidän kummankin soundista.

Jännittääkö?

— Totta kai jännittää. Se kuuluu kisaan. Laulettavana on haastavia tangoja. Uskon, että jännitys vähitellen tasaantuu, kun rauhoittelen itseäni.

Miten valmistaudut?

— Harjoittelemme etukäteen kilpailukappaleita. Myös perjantai-illan esiintyminen tangomarkkinoiden tanssipaviljongissa on mielestäni hyvä asia, sillä se häivyttää osaltaan ramppikuumetta.

Entä kampaus ja esiintymispuvut?

— Uusia esiintymispukuja on kaksi eli eri puku kumpaakin kilpailukierrosta varten. Pitää vain päättää, kumpaan niistä pukeutuu ensin. Kampauksesta en osaa vielä sanoa.

Onko Sinulla taikoja, joilla hakisit onnea?
— Olen kiinnostunut mytologiasta, mutta en ole taikauskoinen.

Tuliko viime yönä uni silmään?

— Erinomaisesti. On myönnettävä, että väsyttää, kun viimein pääsee nukkumaan. Päivät ovat tiistaista lähtien alkaneet varhain ja ohjelmaa on ollut iltamyöhään.

Suora televisiolähetys tangomarkkinoiden finaalista tulee Alfa-TV:ssä lauantai-iltana 13. heinäkuuta klo 19— 21.

Luetuimmat